Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaigrao i Kovačić

Rakitić zabio golčinu u Rusiji, Sevilla i Chelsea već prošli

Champions League - Group E - FC Krasnodar v Sevilla
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.11.2020.
u 21:03

Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi i dobro obavio svoju defenzivnu zadaću, a zamijenjen je u 76. minuti, kad je u igru ušao Nijemac Kai Havertz

Nogometaši Seville i Chelsea identičnim (2:1) gostujućim pobjedama u Krasnodaru i Rennesu u dvobojima 4. kola skupine E Lige prvaka osigurali su plasman u osminu finala. 

Vodeći pogodak za Sevillu postigao je Ivan Rakitić u 4. minuti.

Ocampos je ubacio sa desne strane, Krasnodarov brazilski branič Pantaleo odbio je glavom loptu na dvadesetak metara, gdje je na nju natrčao bivši hrvatski reprezentativac te preciznim poluvolejem pogodio desni donji kut domaćih vrata.

Domaći su izjednačili u 56. minuti, kad su 'prebrojili' obranu Seville, a Wanderson je poslao loptu u mrežu sa desetak metara.

Sve do pete minute sučevog dodatka Krasnodar je imao bod u džepu, a tada je spretni El Haddadi svojom snalažljivošću u kaznenom prostoru postigao pogodak koji je Sevilli dva kola prije kraja grupne faze osigurao plasman u osminu finala.

Ivan Rakitić je igrao do 61. minute, kad ga je zamijenio Oliver Torres.

Chelsea je do vodećeg pogotka u Rennesu stigao u 22. minuti. Mount je osvojio loptu duboko u svojoj polovici te preciznom dugom loptom uposlio Calluma Hudson-Odoija koji je u sprintu od polovice terena sam izašao pred istrčalog vratara Gomisa i svladao ga s ruba kaznenog prostora.

Francuzi su u drugom poluvremenu konstantno tražili izjednačujući pogodak i došli do njega u 85. minuti kad je Sehrou Guirassy s  pet metara glavom poslao loptu pod gredu nemoćnog Mendyja, nakon ubačaja iz kuta. Bio je to prvi pogodak koji je Chelsea primio u ovosezonskom natjecanju Lige prvaka.

No, u prvoj minuti sučevog dodatka Chelsea je izborio pobjedu vrijednu plasmana u osminu finala. Krivo dodavanje na 30 metara od svog gola dovelo je Wernera u čistu priliku, ali je Gomis obranio udarac Nijemca. Međutim, na visoko odbijenu loptu natrčao je Giroud i glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi i dobro obavio svoju defenzivnu zadaću, a zamijenjen je u 76. minuti, kad je u igru ušao Nijemac Kai Havertz.

Chelsea i Sevilla su na vrhu ljestvice sa po 10 bodova, dok će se Krasnodar i Rennes sa po jednim bodom u sljedeća dva kola boriti za treće mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu Europske lige.

Komentara 4

DU
Deleted user
23:38 24.11.2020.

Jedini hrvat koju zabija u CL a za repku nije dovoljno dobar Dalicu. Eto ti na!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije