Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOĐAJ Zagrepčani su pohodili najveću hrvatsku atletsku reviju kao rijetko kada prije

Purgeri vole kraljicu, Jonson obožava Zagreb

01.09.2006.
u 01:53

Zagrepčani su opet bili na visini navijačkog zadatka. Mnogi će očevici reći da zagrebački miting, otkako se održava na stadionu uza Savu, nikad nije bio posjećeniji. Uostalom, nikad se nije dogodilo da je dva dana prije mitinga rasprodana zapadna tribina. Osim toga, na inicijativu gradonačelnika Bandića, školarcima je podijeljeno mnogo besplatnih ulaznica.

U mnoštvu štovatelja kraljice sportova lice predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Lucijana Sušnja sijalo je zadovoljstvom: - Ove godine je bolji ugođaj nego prijašnjih. Očito je ovo bolji termin od onoga standardnoga u sedmom mjesecu. Ljudi su gledali mitinge i Europsko prvenstvo i sve to pobudilo je njihovo zanimanje.

Bit će to jako bitno za imidž mitinga kad ga budu mjerodavni u IAAF-u ocjenjivali. Nazočne je privukla i konkurencija u skoku u vis u kojem su bodrili dugogodišnju neokrunjenu kraljicu ovog natjecanja Blanku Vlašić. Svidjelo se to i Kajsi Berqvist kojoj su purgeri, premda je najveća Blankina konkurentica, također bili podrška: - Volim nastupati ovdje jer je, zbog Blanke, zanimanje publike usmjereno na vis, što daje dodatnu draž. Ovdje sve nekako glatko teče, od dolaska u zračnu luku pa do natjecanja. Ovamo volim dolaziti više nego na neke velike mitinge jer je sve prisnije.

Slično je zborio i drugi najbitniji pobjednik Amerikanac Allen Johnson, najbrži u Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića. On je osjećao veliku potrebu da se zahvali Zagrepčanima za topao doček. Kao i obično, s kraljicom su se došli družiti i mnogi drugi sportaši. Vidjeli smo skijaša Ivicu Kostelića, bobista Ivana Šolu, ali i odbojkaškog izbornika Radu Malevića. A on je došao samo zbog Danijele Grgić, Blankine nasljednice u ulozi ljubimice mitinga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije