Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Palermo

Prošla težak ispit uz čelične živce: Martić izborila četvrtfinale!

Petra Martić
Foto: Pixsell/Reuters
1/3
06.08.2020.
u 22:12

Martić će u četvrtfinalu u petak od 16 sati igrati protiv Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Palermu. Ona je u susretu 2. kola nakon više od dva i pol sata igre svladala Ruskinju Ljudmilu Samsonovu sa 5:7, 6:4, 6:2.

Martić, koja je u Palermu prvi put u karijeri postavljena za prvu nositeljicu turnira, imala je vrlo težak ispit protiv 21-godišnje Ruskinje, trenutačno 117. igračice svijeta.

U izjednačenom prvom setu Martić je uspjela spasiti osam set-lopti Samsonove, no ne i devetu, a sve su se igrale na njezin početni udarac.

Prvo je kod vodstva Samsonove 5:4 spasila šest set-lopti, 0-40 i još tri prednosti, da bi uspjela poravnati na 5-5, a onda kod tog rezultata je Martić imala break-loptu koju je Samsonova uspjela spasiti. Kod prednosti od 6-5 Ruskinja je ponovno stigla do tri vezane set-lopte, Martić je spasila prve dvije, ali kod treće više nije smogla snage.

Ipak, već u prvom gemu drugog seta Martić je napokon oduzela servis Samsonovoj i tu prednost sigurno držala do vodstva od 4:3. Tada je odigrala vrlo slab servis-gem i izgubila prednost bez osvojenog poena, ali nije se dala smesti i već u sljedećoj igri uzvratila istom mjerom te osigurala servis za set.

Niti taj gem nije prošao jednostavno, Samsonova je posigurala nove dvije vezane break-lopte, no Martić je tada odigrala četiri odlična vezana poena za poravnanje rezultata.

Prvi break u trećem setu Martić je ostvarila za prednost 2:1, a u nastavku dvoboja je sve bolje servirala te više nije dopustila Ruskinji niti priliku za povratak. Kada je ostvarila novi break za 5-2, bilo je jasno kako će Martić riješiti susret u svoju korist.

Martić će u četvrtfinalu u petak od 16 sati igrati protiv Bjeloruskinje Aleksandre Sasnovič.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije