Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK GA NIJE HTIO

Prepoznajete li 'mrguda'? Hrvatima je donio veliku radost, a sad zabija u Europi

Instagram
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.01.2021.
u 21:43

- Kada se vratio iz Italije, njegov otac Boško kazao je kako Hajduk u njegovu sinu Anti ne vidi dovoljno dobar potencijal te kako razočarani dečko ne želi više igrati nogomet!

Hrvatski reprezentativac i napadač AC Milana Ante Rebić oporavio se od koronavirusa te može početi trenirati, objavio je talijanski nogometni prvoligaš. 

U četvrtak je AC Milan objavio da su Ante Rebić i Rade Krunić bili negativni na testiranju i da su jutros obavili potrebne liječničke preglede kako bi mogli nastaviti sa svojim profesionalnim aktivnostima. Oporavak Rebića i njegova suigrača Krunića trajao je dva tjedna. 

Anti je ovo zasigurno tek jedna u nizu dobrih vijesti u zadnje vrijeme. Naime, vjerujemo kako je zadovoljan i time što će svlačionicu opet dijeliti s Mariom Mandžukićem, još jednim hrvatskim napadačem koji je ovaj tjedan potpisao ugovor s Milanom. 

A u četvrtak je Ante na Instagramu podijelio još jednu lijepu infoamciju, odnosno uspomenu. Na fotografiji je momčad NK Vinjana iz sezone 2003./2004., velikana Imotske krajine, a na njoj je i mladi Ante sa svojim prijateljima i prvim suigračima. 

Foto: Instagram screenshot

Nakon što je nogometnu karijeru započeo igrajući za mlađe susrete za NK Vinjani u razdoblju od 2002. do 2008., za NK Imotski od 2008. do 2010. godine te godinu dana za RNK Split, Ante prelazi u seniorsku momčad RNK Split sa 16 godina. Zašto ne u Hajduk? Oni ga nisu htjeli.

Hajduk ga je pozvao na probu. Na kadetski turnir u Bari.

- Kada se vratio iz Italije, njegov otac Boško kazao je kako Hajduk u njegovu sinu Anti ne vidi dovoljno dobar potencijal te kako razočarani dečko ne želi više igrati nogomet! Ne znam zašto se u Splitu pojavila ta fama o Rebiću, premda me ona ne iznenađuje jer Hajduku su tako pobjegli i Boban i Modrić. Kada sam čuo da se želi ostaviti nogometa, nazvao sam svoju školsku prijateljicu Višnju Žužul i dao im preporuku za Antu, jamčeći za njega, tvrdeći kako se zaista radi o iznimnom talentu. Što je on igrajući za RNK Split i dokazao. Uspoređujući Rebića iz dječačkih i sadašnjih dana, mogu reći da se uozbiljio i potpuno sazrio i tvrdim vam kako će Ante završiti u nekom od deset najvećih svjetskih klubova - ispričao je Mato Lešina jednom prilikom za naš list. 

Nakon epizode u Splitu je Ante nizao klubove... Fiorentina, Leipzig, Hellas Verona, Eintracht... A potom nakon sjajnih sezona u dresu frankfurtskog kluba pod Nikom Kovačem (gdje je skupio točno 100 nastupa) je stigao poziv AC Milana koji Ante nije odbio. 

Ovaj se posao finalizirao nakon što je Andre Silva otišao u suprotnom smjeru. Eintracht je naime, otkupio njegov ugovor od Milana, a dio dogovora je bio da Rebić ostane na San Siru.

Davne 2013. godine debitirao je za hrvatsku A reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna u Vaduzu. Tada je postigao pogodak, a utakmica je završila 2:3, dok je pet godina kasnije  baš u paru s Mariom Mandžukićem Hrvatskoj donio ogromnu radost postavši viceprvak svijeta na SP-u u Rusiji.

Ključne riječi

Komentara 3

RE
RedTree
23:41 21.01.2021.

Svaki dan negativnost o Hajduku jedna, a koliko je mladih iz dinama zadnjih pet godina uspjelo van!? Jedino Olmo, koji je polu produkt Barcelone, a Gvardiolu sretno van. A gdje su sve one silne mlade zvijezde najavljivane!? P. S. Hajduk treba staviti ozbiljnog trenera i kad krene nabolje ne mijenjati non stop.

HR
hr76
22:18 22.01.2021.

Je li Hajduk uopće ikad ikoga prepoznao? Nisu Bobana, Modrića, Rebića, Petkovića... Nešto očito ne štima u samoj školi.

Avatar VitaminiPlus
VitaminiPlus
14:59 22.01.2021.

Vjeruj mi, i najjači navijač Dimana želi da Hajduk bude prvak RH. Eto, sad ide onaj ALI. ...ali po svemu sudeći načekat ćemo se još puno godina. Treneri su najmanji problem. Mislim da je na redu Osijek(jedva čekam tekmu na Pampasu) ili opet Rijeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije