Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna Angola

Premijer poslao Togoance kući

Kup nacija
AFP
10.01.2010.
u 17:09

Engleski nogometni savez jedini isplaćuje odštete klubovima ako im se igrači ozlijede za vrijeme reprezentativnih akcija.

Unatoč odluci reprezentativaca Toga da ostanu na Afričkom kupu nacija u Angoli, togoanski premijer Gilbert Houngbo naredio im je da se hitno vrate kući. Čak je po njih poslao zrakoplov u Cabindu.

– Razumijemo nogometaše koji ostankom u Cabindi žele osvetiti svoje poginule prijatelje, ali od togoanske vlade i mene bilo bi neodgovorno dopustiti im da nastave natjecanje u tom nesigurnom okruženju – kazao je togoanski premijer.

I dok je, prema priopćenju Manchester Cityja, Adebayor već otputovao u Englesku, a stanje ranjenoga pričuvnoga vratara se poboljšalo, separatisti iz Cabinde prijete novim napadima. Putem agencije AFP oglasio se Rodrigues Mingas, glavni tajnik Fronte za oslobođenje kabindske enklave (FLEC).

– Napadi će se nastaviti jer je nacija u ratu. Dva mjeseca prije početka Kupa nacija pisali smo predsjedniku Afričkoga nogometnog saveza Hayatouu upozorivši ga da smo usred rata i da odustane od natjecanja i preseli ga iz Cabinde. Upozorili smo ga, a on je zatvorio oči – kazao je gerilac.

Niti jedan nogometni savez nije osigurao svoje nogometaše od ranjavanja ili smrti u terorističkom napadu. Dakle, niti jedan ranjeni togoanski nogometaš ili njihov klub neće dobiti odštetu.

Da je, primjerice, Adebayor bio trajno onesposobljen, City bi nepovratno izgubio 30 milijuna eura!

Engleski FA jedini je nogometni savez koji pokriva sve troškove osiguranja klubovima ozlijede li se igrači za vrijeme reprezentativnih akcija. Iznos najviše police je 100.000 funta tjedno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije