Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo Kup

Poznata tri sudionika završnog turnira

Zagreb: Trening vaterpolista HAVK Mladost
Goran Stanzl/PIXSELL
28.11.2020.
u 22:20

Odlukom Upravnog odbora HVS-a domaćin završnog turnira bit će upravo ili Rijeka ili Šibenik, ovisno koji klub se plasira na Final Four

Nakon susreta pretposljednjeg, 4. kola kvalifikacisjkih turnira kupa Hrvatske za vaterpoliste, poznata su tri od četiri sudionika završnog turnira koji će se igrati u siječnju.

U skupini A koja se igra u Zagrebu jasno je kako će na završni turnir Mladost i Jadran iz Splita. Mladost je u 4. kolu svladala Jadran sa 12:10 i tako zadržala stopostotni učinak s devet bodova iz tri nastupa.

Isti broj bodova, ali uz odigrana sva četiri susreta na turniru ima drugi Jadran, no nedostižan je za treći Medveščak i četvrti Mornar BS koji imaju po tri boda.

Jug AO je osigurao prolazak dalje iz skupine B koja se igra u Dubrovniku. Ostvario je četiri pobjede u isto toliko nastupa, dok će drugo mjesto zauzeti ili riječko Primorje EB ili šibenski Solaris. Riječani i Šibenčani su u svom međusobnom susretu u subotu odigrali 7:7 te tako konačnu odluku o posljednjem sudioniku odgodili za nedjelju.

Ipak, u mnogo boljoj poziciji je Primorje EB koje ima 10 bodova, dok ih Solaris ima sedam, a usto i Riječani imaju za 31 gol bolju razliku pogodaka.

Stoga je jasno kako Solaris može preskočiti Primorje EB jedino ako u posljednjem kolu u nedjelju Primorje EB izgubi od Juga AO, a Solaris svlada KPK i to kombiniranom razlikom većom od 30 golova.

Inače, odlukom Upravnog odbora HVS-a domaćin završnog turnira bit će upravo ili Rijeka ili Šibenik, ovisno koji klub se plasira na Final Four.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije