Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAČKA ELITA

Povjerenstvo za suđenje NS-a izreklo kazne sucima

02.11.2008.
u 16:27

Povjerenstvo za suce i suđenje pri NS BiH pregledalo je i analiziralo snimke pojedinih spornih utakmica iz prvenstva Premijer lige BiH i donijelo pomalo revolucionarne odluke, kaznivši neke, dosad gotovo nedodirljive djelitelje nogometne pravde, kojima su ranije pogreške (hm, pogreške) uglavnom opraštane iz tko zna kojih razloga, nakon kojih su mogli nastaviti svoje rabote kao da se ništa nije dogodilo.

Katalinićeve primjedbe
Povjerenstvo je, osim prema sucima, bilo strogo i prema kontrolorima, koji su u više slučajeva bili široke ruke dijeleći neopravdano visoke ocjene, prepravivši ih u znatno niže. Zanimljivo, utvrđeno je kako je u najviše slučajeva drastično oštećen Široki Brijeg.

A klub s Pecare, posebice trener Ivan Katalinić, imao je žestoke primjedbe na suđenje na susretima Leotar - Široki Brijeg (2:1), Zrinjski - Široki Brijeg (3:1) i Sloboda - Široki Brijeg (1:0).

- Kradu nas gdje god stignu, na bezobrazan i perfidan način. Ovakva liga više nema smisla, možda bi je najbolje bilo ukinuti - više puta vapio je ogorčeni Katalinić.

Povjerenstvo je ustanovilo kako je sudac Duško Joškić na utakmici Leotar - Široki Brijeg tendenciozno sudio u korist domaćina, što je naveo i kontrolor Ranko Mandić. No Mandićeva ocjena Joškiću (7,9) smanjena je na niskih 7,5. Joškić je već odradio tri utakmice kazne, ali je bio određen za suca utakmice Modriča - Široki Brijeg. Valjda opterećen vlastitom nečistom savješću, Joškić je otkazao suđenje na ovoj utakmici.

Na istoj utakmici u Trebinju “istaknuo” se i pomoćni sudac Goran Dujak, na čiju je intervenciju Joškić poništio potpuno čist pogodak Širokoga Brijega. Njegova je ocjena s 8,0 skinuta na katastrofalno niskih 6,9, pa ga devet kola neće biti u ždrijebu.

Snižene ocjene
Ocjena Ace Ristiću sucu Vladimiru Dominkoviću (8,3) na utakmici Zrinjski - Široki Brijeg snižena je na 7,8. Njemu se u grijeh stavilo nedosuđivanje čistoga jedanaesterca za Široki Brijeg. Ocjena je ipak zadovoljavajuća jer nedosuđeni jedanaesterac nije utjecao na konačnoga pobjednika.

Treći slučaj je najdrastičniji, a suđenje Siniše Zrnića na utakmici Sloboda - Široki Brijeg koje je kontrolor Filip Jelavić ocijenio s visokih 8,2 skinuto je na negativnih 7,3. Zrniću se na teret stavlja “navlačenje za Slobodu i izmišljeni jedanaesterac, koji je bio odlučujući za konačni rezultat”. Zrnić je kažnjen s osam utakmica!


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije