Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA U ZAGREBU

Policija uhitila devet Boysa koje su tražili Grci: Za desetim se i dalje traga

Zagreb: Atmosfera na stadionu uoči početka utakmice 1. kola HNL-a između Dinama i Hajduka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.09.2023.
u 13:55

Tijekom petka uhićeno ih je petero i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem Europskih uhidbenih naloga

Grčka je navodno temeljem Europskih uhidbenih naloga zatražila uhićenje i izručenje deset pripadnika Bad Blue Boysa koji su pobjegli iz države nakon navijačkih nereda u Ateni, 7. kolovoza, u noći prije utakmice trećega pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a. U neredima je život izgubio 29-godišnji navijač grčkog kluba Michalis Katsouris, a istraga njegovog ubojstva i dalje je u tijeku.

Hrvatska policija se u petak nije htjela očitovati o postojanju takvih naloga, no sada uhićeno njih devet, dok se u subotu popodne za jednom osobom s popisa i dalje traga, piše Jutarnji list.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom petka uhićena su petorica pripadnika Bad Blue Boysa i dovedeni su u sjedište PU Zagrebačke u Heinzlovoj. Zatim su odvezeni pritvorskom nadzorniku na Oranice. Policija navodno nije provodila kriminalističko istraživanje, već je postupala temeljem ranije spomenutih naloga.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je potvrdilo da su ih nadležne službe Ravnateljstva policije obavijestile o izdanim obavijestima grčkih tijela o deset europskih uhidbenih naloga, a po kojima je policija dužna postupiti. Dodaju da u postupcima europskog uhidbenog naloga, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, Ministarstvo pravosuđa i uprave ne sudjeluje.

VEZANI ČLANCI:

 

Ranije je navedeno kako je riječ o navijačima registriranima prilikom ulaska u Grčku, a čija je imena tamošnjim vlastima dostavio MUP prije no što su krenuli na put. MUP je u periodu nakon incidenta u Ateni surađivao s grčkim kolegama. Što se tiče desetorice s grčkoga popisa, poznato je da ih grčke vlasti traže u vezi s neredima, no nije poznato za što ih se točno tereti.

VIDEO Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

Komentara 59

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
13:59 23.09.2023.

Mi smo smiješna država. Grčka drži 2 mjeseca 100 naših državljana zbog navijačke tučnjave. U kojoj su Grci izboli 7 Hrvata i pogreškom 1 svog koji je ubijen. Niti jedan Grk nije u zatvoru. Niti jedan. Ako je osumnjičen 1 Hrvat, 99 ostalih treba biti pušteno. Mi smo smiješna, jadna kolonija od države.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
14:01 23.09.2023.

Grčka je na nivou Afrike i Bliskog Istoka što se pravosuđa tiče.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
14:03 23.09.2023.

Grčka je primitivna država. jesmo zaboravili tretman nevinog kapetana Laptala? Šta su mu radili ti grčki balkanjerosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije