Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVILI ZAVRZLAMU

Policija demantirala tvrdnje Rudeša: 'Mi nismo zabranili Dinamova obilježja niti izdavali naputke'

U 10. kolu HNL-a susreli su se Lokomotiva - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
23.09.2023.
u 12:15

"Moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga...", napisali su iz Rudeša na Facebook stranicama kluba prije tri dana

Iz najnovijeg prvoligaša Rudeša su na društvenim mrežama zajedno s cijenama ulaznica za utakmicu 9. kola HNL-a protiv Dinama napisao: "Također prema naputku Policijske uprave Zagrebačke, ulazak na domaću tribinu nije moguć s obilježjima gostujuće momčadi."

Nogometna je javnost ostala začuđena ovakvim informacijama obzirom da između klubova i njihovih navijača ne postoji rivalstvo. Prije tri dana NK Rudeš se ponovo oglasio na društvenim mrežama. 

GALERIJA Prosinečki s Rudešom došao do prvog boda ove sezone protiv Istre (0:0)

U 10. kolu HNL-a susreli su se Lokomotiva - Dinamo
1/13

"Ponukani napisima o 'čudnoj odluci' NK Rudeša, kako se na zapadnu tribinu stadiona u Kranjčevićevoj, odnosno tzv. domaćoj tribini, na utakmicu protiv GNK Dinama neće moći doći s obilježjima gostujućeg kluba, moramo se ograditi i naglasiti kako to nije odluka kluba, već naputak Policijske uprave Zagrebačke. Naravno, odluka PUZ-a sigurno je donesena iz sigurnosnih razloga te utemeljena na iskustvu djelatnika iste", napisali su na svojoj Facebook stranici pa dodali:

"Ovim putem, a s obzirom na to da je boja NK Rudeša plava, jasno stavljamo do znanja da protiv plavih majica, košulja i jakni nemamo ništa. Dapače, dobrodošla su na tzv. domaću tribinu."

VEZANI ČLANCI:

U subotu se o cijelom pitanju oglasila i policija objavivši priopćenje na svojim službenim stranicama u kojem demantira da je zabrana unošenja navijačkih obilježja gostujuće momčadi nametnuta odlukom policije. 

"Temeljem napisa u medijima i na društvenim mrežama da je policija, vezano za odigravanje nogometne utakmice Supersport HNL-a između NK Rudeš i GNK Dinamo, zabranila unošenje navijačkih obilježja gostujućih navijača na zapadnu tribinu nogometnog stadiona u Kranjčevićevoj ulici, sa ciljem točnog informiranja koristimo priliku to demantirati", stoji na početku teksta.

VEZANI ČLANCI:

"Naime, ukoliko je donesena, radi se isključivo o odluci koja je u nadležnosti organizatora sportskog natjecanja, koju donosi u okviru svojih dužnosti temeljem procjene izbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju i provedbi mjera radi njihovog sprječavanja i suzbijanja sukladno odredbama članka 5. stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima", objašnjavaju iz policije pa dodaju:

"Zaključno, u pogledu spomenute pa tako i svih ostalih utakmica SuperSport HNL lige, Policijska uprava zagrebačka nije izdavala naputke niti zabrane vezano za navedenu problematiku."

VIDEO Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

Komentara 2

PE
peronja
12:33 23.09.2023.

kaj se čudite, pa Rudeš su preuzeli Hajdukovci... čudi me da je još Joe tam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije