Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI UHIDBENI NALOZI

Grci traže izručenje desetak navijača Dinama? Pobjegli su nakon izbijanja nereda

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
Foto: EUROKINISSI
1/3
22.09.2023.
u 21:43

U istražnom se zatvoru nalazi više od stotinu navijača, a poznato je da hrvatska policija surađuje s grčkim kolegama. U suradnju s odvjetnicima navijača uključeno je i Ministarstvo pravosuđa koje odvjetnicima dostavlja podatke o kaznenim i prekršajnim evidencijama za potrebe provođenja postupaka

Grčke vlasti temeljem Europskih uhidbenih naloga traže izručenje desetak navijača Dinama zbog sumnje da su sudjelovali u sukobima u Ateni 7. kolovoza, večer prije utakmice 2. pretkola Lige prvaka između AEK i Dinama, navodi Jutarnji list

U neredima je smrtno stradao 29-godišnji navijač AEK-a, Michalis Katsouris. Nije poznato tko je na listi, niti za što ih se točno tereti. Uz to iz Bad Blue Boysa za Jutarnji navode kako su nalozi doista izdani, a MUP "iz taktičkih razloga" nije želio potvrditi zaprimanje tih naloga, niti hoće li i u kojem roku postupati u slučaju njihovog postojanja.

GALERIJA Dinamo zabio pet golova i ponovo porazio Astanu na Maksimiru

Posljednja skupina privedenih navijača u Ateni izlazi pred sudskog istražitelja
1/15

Također, navode kako je riječ o navijačima registriranima prilikom ulaska u Grčku i koji su uspjeli napustiti zemlju nakon izbijanja nereda, a čija je imena tamošnjim vlastima dostavio MUP prije no što su krenuli na put.

U istražnom se zatvoru nalazi više od stotinu navijača, a poznato je da hrvatska policija surađuje s grčkim kolegama. U suradnju s odvjetnicima navijača uključeno je i Ministarstvo pravosuđa u kapacitetu dostavljanja podataka o kaznenim i prekršajnim evidencijama u svrhu provođenja postupaka u Grčkoj.

VEZANI ČLANCI:

Prema riječima ministra vanjskih i europskih poslova, Gordana Grlića Radmana, istraga bi kroz nekoliko tjedana mogla dati konkretne podatke, osobito u pitanju ubijenog navijača grčkoga kluba te bi tada neki hrvatski navijači mogli biti pušteni iz istražnih zatvora u Grčkoj.

VIDEO Veliki povratak na pomolu: Dalić sprema iznenađenje među reprezentativcima?

Komentara 11

Avatar barba_arba
barba_arba
23:58 22.09.2023.

Koliko je Grkljana završilo u zatvoru posli unaprid dogovorene tuče?

PO
poluprovokator
23:58 22.09.2023.

Treba im isporučiti organizatore koji su zbrisali.

ME
Melkiorr
22:52 22.09.2023.

Vratite nam dečke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije