Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nam nosi budućnost

Pogledajte što su treća pobjeda Dinama i remi Rijeke donijeli hrvatskom koeficijentu

Rotterdam: Dinamo u svlačionici proslavio pobjedu i prolazak u 16-inu finala Europske lige
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
04.12.2020.
u 09:03

Hrvatska je u ovu sezonu krenula s pet predstavnika

Nogometaši Dinama ostvarili su u četvrtak navečer u Rotterdamu i treću pobjedu u skupini Europske lige, a svoj prvi bod upisala je i Rijeka koja se herojski suprotstavila Real Sociedadu.

Doista je to bila lijepa večer za hrvatski nogomet, ali nažalost nije značila puno po naš klupski koeficijent na temelju kojeg se određuje broj sudionika u sezoni 2022./2023.

Hrvatska se sada nalazi na 20. mjestu uz koeficijent 24.075 te je vrlo daleko od željene 15. pozicije koja nosi dva predstavnika u Ligi prvaka, jednog u Europskoj ligi i dva u Europskoj konferencijskoj ligi.

To mjesto trenutačno drže Danci s koeficijentom 27.625, a ispred nas su još i Švicarci (24.725), Česi (24.800), Grci (25.000) te Srbi (26.000).

Istina, ispred Dinama još su najmanje tri europske utakmice, ali nastavak natjecanja u Europskoj ligi već su osigurali i praška Slavia te beogradska Crvena zvezda.

Uz to, lako je moguće da će svoje mjesto u sljedećoj dionici tog natjecanja za tjedan dana osigurati i švicarski Young Boysi te grčki Olympiacos.

Drugim riječima, čak i da Modri odu ove sezone neočekivano daleko, praktički nema nade da će se tu išta bitno promijeniti, pa će se Hrvatska do neke bolje prilike morati oslanjati na jednog predstavnika u Ligi prvaka i troje u Europskoj konferencijskoj ligi.

Nažalost, Lokomotiva, Osijek i Hajduk prerano su ispali da bi ''krvna slika'' bila drukčija.

Komentara 9

IV
Ivandobrila
09:29 04.12.2020.

Sve će to pokvariti Hajduk.

MA
matkopeic
09:18 04.12.2020.

Bravo plavi. Rijeka isto OK. Nema predaje.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
15:02 04.12.2020.

Što bi Vi htjeli, pa ne može Dinamo i donekle Rijeka toliko povući da bi hrvatski klupski nogomet držali toliko visoko! Pored svega toga što je učinio za hrvatski nogomet, neki ga i dalje pljuju i omalovažavaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije