Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

'Plinari' protiv bogataša s puno stranaca

PPD Zagreb
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
16.09.2018.
u 15:14

Ove sezone Pick Szeged čak razmišlja o odlasku na završni turnir u Köln.

Rukometaši PPD Zagreba večeras u Osijeku (20 sati) kreću u novu sezonu Lige prvaka. U sezonu u kojoj je glavni cilj, što se tiče Europe, ostvariti plasman u osminu finala. To bi moglo biti jako teško jer “plinari” su i dalje klub u obje elitne skupine Lige prvaka s najmanjim budžetom.

Teško se sjetiti pobjeda

Dobro, možda su u tom rangu švedski Kristianstad, danski Skjern i slovensko Celje. U posljednjih deset sezona u Ligi prvaka zagrebaši su četiri puta igrali u četvrtfinalu, triput u osminu finala i triput su ispali u skupnoj fazi. Pick Szeged je u posljednjih deset sezona igrao tek dvaput u četvrtfinalu, četiri puta su ispadali u osmini finala i četiri puta nisu prošli skupini. Po tome ispada da su zagrebaši uspješniji, no mađarski doprvak u posljednjih nekoliko sezona ima puno više novca, što od sponzora što od države, a milijun eura po sezoni dobiju od nacionalne lutrije.

Ove sezone Pick Szeged čak razmišlja o odlasku na završni turnir u Köln. Pojačali su se Mirkom Alilovićem, bivšem hrvatskim reprezentativnim vratarom. Iz Poljske se vratio sjajni slovenski srednji vanjski Dean Bombač, a iz skopskog Vardara došli su Canellas i Maqueda, srednji i desni vanjski pucači. U rosteru imaju nevjerojatnih 15 stranaca od čega najviše Slovenaca (Bombač, Gaber, Henigman i Šoštarić), Hrvata (Alilović, Šego, Blažević) i Španjolaca (Canellas, Maqueda, Rodriguez).

Puno jači PPD Zagreb, s Vorijem, braćom Valčić, Vuglačem, Mandalinićem, Dobrivojem i Žarkom Markovićem i Skokom, izgubio je također na otvaranju skupine u zagrebačkoj Areni s 23:28. No, nije to jedini problem. Posljednju pobjedu zagrebaši u ostvarili nad gostima iz Szegeda 29. rujna 2012. godine. Tu pobjedu, od 30:27 iz današnjeg sastava pamti tek Zlatko Horvat koji je tada postigao četiri pogotka. U klubu su iz tadašnjeg rostera još Mario Kelentrić, danas trener vratara, i braća Valčić, Tonči, danas pomoćni trener Lini Červaru, te Josip, danas sportski direktor kluba.

Žele pokazati zube

– Nadam se lijepom ambijentu u Osijeku. Jako su nas lijepo dočekali u lipnju kada smo s reprezentacijom igrali kvalifikacije protiv Crne Gore te nam davali vjetar u leđa. U Osijeku smo napravili odličan rezultat, tako da sam baš bio sretan što se rukomet vratio u taj dio Hrvatske. Sada je još jedna prilika da Osijek i Slavonija vide jednu odličnu utakmicu između Szegeda, ekipe koja, po mojem mišljenju, može ići do Final Foura Lige prvaka, i s druge strane nas koji smo u razvoju i želimo pokazati zube jakom protivniku. Ovim putem pozivam sve da dođu u što većem broju, da nam budu podrška – istaknuo je Zlatko Horvat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije