Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA LP

Sedmorica otrovanih igrača Zagreba, bit će spremni za “mađarski gulaš”

13.09.2018.
u 12:03

Uoči utakmice zbog trovanja hranom ostao sam bez Valentina Ravnića, a još je šest igrača imalo probleme – kazao je Lino Červar

Rukometaši PPD Zagreba oporavili su se brzo nakon početnog poraza u SEHA Gazprom ligi od Nexea u Našicama. U dvije domaće utakmice pobijedili su Izviđač i rumunjsku Steauu. No, susret protiv nekadašnjeg dvostrukog osvajača Kupa prvaka, za Linu Červara, trenera “plinara” bio je prilično težak. Premda se to nije vidjelo na parketu jer su zagrebaši na kraju slavili sa sedam pogodaka razlike (24:17).

Mandić stisnuo zube

- Uoči utakmice zbog trovanja hranom ostao sam bez Valentina Ravnića, a još je šest igrača imalo probleme – kazao je Lino Červar.

Od te šestorice nešto malo je igrao Damir Bičanić koji je već kod zagrijavanja shvatio da neće moći. Ostali su stisnuli zube, pa čak su neki od bolesnih dobro i odigrali. Primjerice Mandić koji je postigao pet pogodaka.

- Ravnić je najgore prošao pa je preko noć bio zadržan u bolnici. Jučer ujutro je pušten kući. Čekamo nalaze, ali je jasno da je riječ o kolektivnom trovanju koji se dogodio za vrijeme ručka. Ono što je važno, svi će biti spremni za nedjelju i utakmicu u Osijeku protiv Pick Szegeda u Ligi prvaka – istaknuo je Damir Kajba, fizioterapeut PPD Zagreba.

U Našicama je nedostajao Lovro Jotić, a koliko znači ovoj momčadi vidjelo se u susretu protiv rumunjske momčadi.

- U prvom poluvremenu nismo igrali tečno kako bismo trebali igrati, a obrana nije bila na traženoj razini. Drugi dio bio je bolji, ovo je dobar ispit uoči dvoboja protiv Szegeda – istaknuo je Jotić.

Njemu bi se na mjestu srednjeg vanjskog u Osijeku trebao priključiti belgijski reprezentativac Ćerimi. On zasad ima problema s listom, ali bi trebao debitirati za “plinare” u prilično važnom susretu na startu otvaranja Lige prvaka. U posljednje vrijeme zagrebaši su često igrali s mađarskim doprvacima. Lani su izgubili obje utakmice – u zagrebačkoj Areni (23:28) i u Szegedu (28:30). I sezonu ranije “plinari” su dvaput gubili od Pick Szegeda (24:26 i 26:21).

Slavili prije šest godina

Posljednji put su zagrebaši pobijedili Szeged prije šest godina kada su u Ledenoj dvorani, jer Arena je bila zauzeta, slavili sa 30:27. Dva igrača s te utakmice opet će se naći na parketu – Zlatko Horvat u dresu PPD Zagrebu i Alen Blažević u dresu Pick Szegeda.

- Bila je to moja prva sezona u Szegedu nakon što sam došao iz Nexea. Sjećam se te utakmice. Zagreb nas je potpuno nadigrao, posebnu u prvom poluvremenu. U Szegedu smo ih pobijedili, mi smo prošli u osminu finala, a oni nisu. Mislim da danas, šest godina kasnije, imamo puno jaču i kvalitetniju momčad i sigurno je da smo favoriti u nedjeljnoj utakmici – istaknuo je Blažević.

Rukometni klub Zagreb i tvrtka Prvo plinarsko društvo potpisat će danas u hotelu Esplanada novi sponzorski ugovor. Klub je pustio u prodaju pojedinačne i godišnje ulaznice za Ligu prvaka. Od pet domaćih utakmica u skupini, “plinari” će tri igrati u Areni, jednu u Osijeku (16, rujna, Pick Szeged) i jednu u Varaždinu (1. prosinca, Motor). Prvu utakmicu u Areni rukometaši PPD Zagreba odigrat će 29 rujna kada u goste dolazi PSG.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije