Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled

Pitaj Markovića, Thomasa i obitelj Tatona za Grobare

Mario Hezonja, Hrvatska U-17 (1)
Daniel Kasap/Pixsell
10.07.2012.
u 18:46

Hezonja može reći da mu je Partizan draži od Cibone, ali da su Srbi bolji ljudi, među kojima nema divljaka...

Mario Hezonja bio je najbolji hrvatski košarkaš, član petorke turnira na SP-u za igrače do 17 godina u Litvi, gdje su naši klinci nabili još jedan rog na glavu neuspješnim seniorima.

Vrativši se u domovinu, s broncom oko vrata, postao je i “izjava dana”, ne samo u Hrvatskoj. Forumi su već u ponedjeljak navečer bili preplavljeni komentarima na njegove izjave pune ogorčenja na zemlju u kojoj je odrastao, ali i još nekih zanimljivosti. Pa da vidimo... “Partizan mi je najdraža momčad, draži mi je i od Cibone!”. O.K., njegovo pravo. Nemamo ništa protiv da nam jednog dana donese medalju i sa seniorskog natjecanja i da mu u zagradi pod ime kluba piše Partizan.

Spomenuo je i Vujoševića, volio bi učiti od njega jer “Partizan je po radu najpoznatiji na Balkanu”. Pametno, Dule je veliki stručnjak, idealan za talente, a u Partizanu takvi dobivaju šansu, ne trunu na klupi. Nadalje: “Ta atmosfera, navijači, to nema nitko na svijetu, to je luda kuća, kad oni dođu daješ 300 posto...”. Hm, dobro, recimo da dečko želi igrati pred punim tribinama. I onda: “Ja ni jednog Srbina ne znam da je nekakav divljak, to su sve odlični ljudi. Čak su bolji nego ovi naši”. Plemenita misao, puna poštovanja - prema susjedima. Nažalost, poprilično naivna.

Hezonja očito ne zna da ide u klub čiji su “divni” navijači (isti pohode i nogometne i košarkaške utakmice) talentiranog napadača nogometnog kluba Lazara Markovića malo išamarali kad ih je došao pozdraviti, ne u diskoklubu, nego kraj terena, na atletskoj stazi, samo zato što mu nije baš najbolje krenulo. Naš Mario vjerojatno nije čuo da je košarkaš Zvezde Omar Thomas pretučen u centru Beograda bocama i bokserima! Ne znam je li načuo da je vratar Partizana Vladimir Stojković jednom jedva izbjegao pokušaj ubojstva, i da iste sreće nije bio francuski navijač Brice Taton kojeg su Grobari, među kojima, eto, “nema divljaka”, ubili bacivši ga niza stube, također u središtu Beograda.

Možda se ne sjeća da su se još u siječnju hrvatski navijači iz Srbije s rukometnog EP-a vraćali isprebijani, razbijenih ili zapaljenih auta, i da je tada šef MUP-a Srbije divljacima nazvao Hrvate, a ne one koji su ih napadali. Zasad nemamo spoznaja da su Smogovci ili Cedevitini navijači izveli išta slično. Nitko ti nema pravo zamjeriti ako i odeš u Partizan, sam kreiraš sudbinu. Sretan put, a kući se uvijek možeš vratiti. Ako ti ne krene...

Ključne riječi

Komentara 16

PA
Paket
19:01 10.07.2012.

Odličan članak. Hezonja, ne možeš tako nepromišljeno reći neke stvari, odi u Partizan, da su bolji od nas u košarci, jesu.. Ali ne pričaj ove ostale gluposti

MA
Majur
19:16 10.07.2012.

Da su Srbi bolji u kosarci..jesu,da je Partizan najbolji klub u regiji...je,da je Vujosevic najbolji za rad sa talentima...je,da je ljepse igrat pred punim tribinama nego polupraznim....je,ali.....izgleda da ti znas par srba koji su dobri ljudi i po tome odlucujes o svima,dok Hrvate pljujes...Ovaj put ti to "mali" ide na kartu mladosti,nepromisljenosti,nesnalaznjivosti u medijima.....ugledaj se na "malog" Daria Sarica koji je rekao da Partizan ne dolazi u obzir iako imaju najbolji rad sa mladima zbog Sibenika....ne samo da je bolji kosarkas od tebe nego ocigledno i zreliji....

KA
Kajži
18:50 10.07.2012.

pustite decka na miru vise !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije