Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUJA PROTIV

Petorica članova Udruge na sastanku bez Štimca

08.12.2008.
u 21:47

U Varaždinu su se sastali predstavnici pet članova Udruge prvoligaša, struja koja je protiv predsjednika Igora Štimca.

Predvodi je, naravno, vječni Štimčev oponent Zdravko Mamić, čija je produžena ruka Damir Vrbanović, a osim njega za stolom su bili predstavnik Varteksa Ivan Topolnjak, Branko Laljak iz Intera, Mile Dumančić iz Osijeka te Robert Markulin iz Slavena Belupa.

- Nije riječ ni o kakvom tajnom sastanku - kazao je Damir Vrbanović. - Posrijedi je skup ozbiljnih i odgovornih ljudi koji su razgovarali o delikatnom trenutku hrvatskog klupskog nogometa. I budući da smo se našli u Varaždinu, domaćin i organizator nije bio Dinamo.

Zašto niste pozvali i predsjednika Udruge Štimca?

- Njegova nazočnost nije bila potrebna, a sadržaj sastanka znat će danas. Naš zaključak glasi: nismo zadovoljni radom Udruge - završio je Vrbanović.

Uime urotnika danas će se u 12 sati javnosti obratiti Branko Laljak. Bit će zanimljivo čuti njegove argumente protiv Štimca.

Nakon Vrbanovića, kontaktirali smo i s predsjednikom Udruge prvoligaša Igorom Štimcem, no on nije želio komentirati varaždinski skup. Pričekat će Laljkovo izlaganje i potom odgovoriti.

Akcija petorice nije neočekivana, jer raskol u Udruzi tinja još od posljednje sjednice Skupštine. Tada je ona raspravljala o istupima Zdravka Mamića, te dan poslije poslala prijavu protiv Dinamova gazde.

Znakovito je da su se tada Štimcu odazvali samo najlojalniji klubovi, Zagreb, Cibalia, Croatia Sesvete, Šibenik, Zadar i Rijeka, dok je Osijekov predstavnik Dumančić napustio skup.

Dinamo je najavio da više neće sudjelovati u radu Udruge, a u međuvremenu je osnovao i pokrenuo “mini udrugu”. Međutim, želi li srušiti Štimca, nedostaju mu još dva glasa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije