Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIONALNA LIGA

Peterci opet kobni za Mladost, Radnički prva momčad Srbije u finalu

28.03.2021.
u 10:47

- Želim da moji igrači shvate da postoji tri-četiri načina izvođenja penala a ne samo jedan, ali i tri-četiri načina branjenja - istaknuo je trener Mladosti Bajić.

U finalu završnog turnira Regionalne vaterpolske lige u Zagrebu večeras u 19 sati sučelit će se dubrovački Jug koji je s 12:10 pobijedio splitski Jadran i kragujevački Radnički koji je bio bolji od domaćina. U samo četiri dana vaterpolisti Mladosti dva su puta pali nakon izvođenja penala. U srijedu su u Ateni ostali bez polufinala Eurokupa, a jučer u Zagrebu i bez finala Regionalne lige. Ovaj put uspješniji je bio Radnički koji je pobijedio s 14:13, nakon što je utakmica u onom tzv. regularnom dijelu završila neodlučeno 8:8 (2:0, 1:1, 2:5, 3:2). Žapci su 32 sekunde prije kraja imali napad s igračem više, ali Dobožanov je dva puta obranio svoja vrata.

U novoj drami peteraca prvi je u trećoj rundi kiksao Riječanin u sastavu Kragujevčana Marko Radulović koji je tukao visoko iznad gola. Dotad su za Mladost zabijali Radu i Bukić, precizan je potom bio i Miloš, Marcelić je zamalo obranio udarac Ukropine (imao je tu loptu, ali ona je ipak završila u mreži), a potom je Dobožanov obranio udarac J. Vrlića, koji se tako ponovno pretvorio u tragičara, a pridružio mu se Bukić, kojemu je također obranio Dobožanov, koji se tako s ukupno 15 obrana pretvorio u junaka utakmice. Mladost se bez Harkova ne može prepoznati...

- Trebali smo utakmicu ranije privesti kraju, imali smo bezbroj prilika za to, pogotovo nakon prve dvije četvrtine kada smo vodili s 3:1. Praktično smo ih vratili u utakmicu, kao da smo se bojali pobjede. I kod peteraca smo imali prednost, ali opet je nismo znali zadržati - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

A Radnički je prva momčad iz Srbije koja će igrati finale Regionalne lige.

Žapcima pak danas u 17.15 predstoji borba za treće mjesto s Jadranom. A dugoročno morat će malo više vježbati peterce.

- Želim da moji igrači shvate da postoji tri-četiri načina izvođenja penala a ne samo jedan, ali i tri-četiri načina branjenja - istaknuo je trener Mladosti Bajić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije