Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

'Pavić je baza pobjedničke osovine svake momčadi'

'za sport.....22.05.09 rijeka....finalfour vaterpolo eurolige....mladost-primorac....vratar josip pavic Photo: Goran Kovacic/Vecernji list'
'Goran Kovacic/Vecernji list'
12.12.2009.
u 15:37

Dr. Zdravko Hebel izabrao je za najboljeg svog nasljednika u Mladosti Josipa Pavića, kojeg smatra jednim od najzaslužnijih za uspjehe reprezentacije.

Kao bivši prsaš, imao je dobre škare, pa je zato i postao vaterpolski vratar. Danas, birajući najboljeg hrvatskog vaterpolista u 2009., dr. Zdravko Hebel odlučio se za svog nasljednika na vratima Mladosti Josipa Pavića.

– U vaterpolu je najvažnija osovina vratar - branič - sidraš. Momčad koja je nema ne može biti uspješna. Pavić je iznadprosječan vratar, iako je i Vićan odličan. No, prije svega gledao sam učinak u reprezentaciji, a Pavić se u njoj sjajno snašao i iskoristio priliku koja mu se ukazala Franinim odlaskom. Pavić je među najzaslužnijima za uspjehe naše reprezentacije.

Žal za odlaskom Burića

– Na drugo ste mjesto stavili Damira Burića?

– Sjajan branič, odličan za specijalne zadatke. K tome je i izvrstan realizator, a jedina mu je mana što je otišao iz reprezentacije. Možemo samo žaliti za njim.

– Treći iz vaše okosnice je Igor Hinić?

– Hina je vrlo postojan, studiozan, psihički stabilan, njegova kvaliteta posebno dolazi do izražaja kad je gusto. Čini mi se da ima malih problema s tjelesnom pripremljenošću.

– Što vam se sviđa kod Sandra Sukna?

– Predvodnik je mladog vala, najnadareniji mlađi igrač kojega imamo. Jedan je od najboljih u Jugu, a Dubrovčani su svjetska momčad.

Najviše Jugovih igrača

– U vašem je izboru još jedan jugaš – Miho Bošković?

– Imao je malo slabiju godinu, inače bi prema sposobnostima morao biti u samom vrhu, pravi je all-round igrač. No, ove mu godine doprinos u momčadi nije bio najveći.

– Nešto ste pohvala valjda sačuvali i za zagrebačkog Dubrovčanina Franu Karača?

– Sviđa mi se njegova igračka discipliniranost. Zablista u odlučujućim trenucima, no ponekad ga se ne vidi, ne koristi dovoljno svoje predispozicije i kvalitete.

– Posljednji u vašem izboru je jugaš Paulo Obradović?

– Sjajan igrač, može igrati na svim mjestima. Tjelesno je jako dobar a i odličan je realizator. I on je među onima koji tek dolaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije