Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELTER KATEGORIJA

Pacquiao ispisao boksačku povijest

 Manny Pacquiao
AFP
15.11.2009.
u 11:02

Filipinski boksač Manny Pacquiao ispisao je u subotu navečer u Las Vegasu novu stranicu sportske povijesti.

Sjajni je Pacquiao prekidom u 12. rundi pobijedio Portorikanca Miguela Cotta i postao svjetski prvak u velter kategoriji po WBO verziji. No, ono što je povijesno u cijeloj priči je činjenica da mu je to sedmi naslov u sedmoj različitoj težinskoj kategoriji, što dosad nikad nije uspjelo nijednom boksaču.

Nije stoga ni čudo da ga je najugledniji boksački časopis, Ring Magazine, proglasio najboljim boksačem u nižim kategorijama, unatoč tvrdnjama Floyda Mayweathera da je upravo on taj. No, Amerikanac će to morati potvrditi u borbi protiv Pacquiaoa za koju više nitko ne sumnja da će se uskoro dogoditi.

Pacquiao (31) je u subotu rušio nemoćnog Cotta u trećoj i četvrtoj rundi, od čega se Portorikanac više nije uspio oporaviti. Trpio je teške udarce sve do posljednje runde kad je sudac napokon odlučio prekinuti meč, što je navodno tražio i Cottov otac koji više nije mogao gledati što Filipinac radi njegovom sinu.

Pacquiaova je izvedba još jednom bila toliko impresivna da je legendarni boksački promotor, 78-godišnji Bob Arum, rekao kako je Filipinac najbolji boksač kojeg je gledao u životu. Isto je nakon meča rekao i poraženi Cotto, na što je Pacquiao skromno odgovorio:

- Ja sam samo običan boksač.

Time je, pak, razljutio svoga trenera Freddiea Rochea koji mu je poručio:

- Ti nisi običan!

Pacquiao je nakon toga mogao reći samo:

- Oprostite, učitelju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije