Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON MJERENJA

Ovo su najbrži igrači na Svjetskom prvenstvu: Samo jedan je dosegnuo 35.7 km/h

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay
John Sibley/REUTERS
04.12.2022.
u 09:48

Neće vas previše iznenaditi podatak da, od 20 igrača s popisa najbržih igrača na ovom SP-u, čak njih 19 igra na širokim pozicijama, uz aut-liniju. Jedini igrač na ovom popisu koji nije bek ili krilo je stoper marokanske reprezentacije, Nayef Aguerd koji je na 17. mjestu s brzinom od 34.9 km/h

Nakon završetka grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru već su se radili mnogi presjeci i analize, a uz analiziranja standardnih podataka poput golova ili kreiranih šansi, uvijek je zanimljivo za vidjeti tko je najbrži igrač na turniru.

Tu analizu su proveli službeni analitičari i tehničari Fife te ju objavili na njihovoj Fifa Plus platformi. Objavljena je ljestvica od 20 najbržih nogometaša na ovom Mundijalu, a zanimljivo je za vidjeti da najviše najbržih nogometaša u tom društvu dolazi iz Afrike (8), a slijede ih Europa (6), Sjeverna Amerika (3), Južna Amerika (2) i Azija (1).

Prema rezultatima mjerenja, najbrži igrač na ovom Svjetskom prvenstvu nakon odigrana tri kola u grupnoj fazi je krilni igrač Gane Kamaldeen Suleemana koji je postigao najvišu brzinu od 35.7 kilometara na sat.

Drugi najbrži igrač na SP-u je porijeklom Ganac Nico Williams koji nastupa za Španjolsku, a ubilježio je brzinu od 35.6 kilometara na sat. Zanimljivo je da Nicov brat Inaki Williams na ovom istom turniru nastupa baš za Ganu. Top 3 društvo zatvara njemački reprezentativac David Raum, koji je bio tek malo sporiji (35.5 km/h) od Williamsa.

Foto: FIFA Plus

Neće vas previše iznenaditi podatak da, od 20 igrača s popisa najbržih igrača na ovom SP-u, čak njih 19 igra na širokim pozicijama, uz aut-liniju. Jedini igrač na ovom popisu koji nije bek ili krilo je stoper marokanske reprezentacije, Nayef Aguerd koji je na 17. mjestu s brzinom od 34.9 km/h.

Na žalost, Hrvatska nema svojeg igrača na ovom popisu najbržih igrača na Mundijalu, ali ako rezultati nastave stizati, ta činjenica 'vatrene' neće pretjerano smetati.


 
 

Komentara 1

BE
Berri
12:08 04.12.2022.

Ovih 35, 7 km/h u kopačkama i na travi je izuzetno brzo, ali u usporedbi s brzinom Usaina Bolta kada je oborio svjetski rekord (44,72 km/h), naravno u sprintericama i na tartanu je točno 9 km/h. Ovo sam napisao samoo da bih još jednom istaknuo koliko je Bolt bio brz i koja je razlika u brzini između najbržeg čovjeka na na tartanu i najbržeg čovjeka na nogometnom terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije