Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIT ĆE PRIJEPORA

Pijetraj: Ako želi na Olimpijske igre, Hrgović mora doći na PH

Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
08.09.2019.
u 07:00

- Ako želi na Olimpijske igre, Hrgović mora doći na prvenstvo Hrvatske - rekao je Leonard Pijetraj. S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati.

U dalekom Jekaterinburgu, ruskom gradu iza Urala, u nedjelju počinje 20. Svjetsko prvenstvo u amaterskom boksu na kojem će nastupiti i šestorica hrvatskih boksača.

Kapaciteti za medalju

Izbornik Leonard Pijetraj sa sobom je poveo Ramona Feratija (57 kg), Marka Zeljka (69 kg), Mladena Sobjeslavskog (75 kg), Mateja Uremovića (81 kg), Tonija Filipija (91 kg) i Marka Miluna (preko 91 kg).

– Prilično je mlada vrsta. Najstariji je Marko Zeljko (26), a možemo reći da je, barem po broju mečeva, iskusan i 22-godišnji Toni Filipi. Svi ostali prilično su neiskusni, no ne možemo čekati da sazru, moramo ih testirati na velikim natjecanjima da vidimo tko je potencijal – kazao je Pijetraj koji je trebao voditi i svog sina (prvaka Hrvatske) Erika, no on se ozlijedio:

– Eriku je dvaput pucala palčana kost na nozi, a ima i upaljenu tetivu bicepsa – kazao je izbornik i objasnio još jedan izostanak:

– Ferati je upao umjesto Filipa Poturovića koji je na burzi pa je morao prihvatiti posao jer, kad bi to odbio, izgubio bi pravo na socijalna primanja. Otišao je raditi neki sezonski posao, na more. To vam je slika ulaganja u hrvatski boks. Mi smo u jednom začaranom krugu iz kojeg je teško izaći. Ulaže se tek u one koji naprave neki rezultat, a da biste ga napravili, mora u vas valjda nešto biti uloženo. Zato opstaju oni koji su imali sreće da ih netko financira ili su ekstraklasa. Svima ostalima teško je izdržati taj ritam. U zemljama poput Engleske, Irske, Rusije ili pak Kazahstana boksači amateri imaju mjesečne plaće, no kada vi uđete u taj krug, to je jamstvo da ste kapacitet za medalju na velikim natjecanjima.

Je li tko od naših kapacitet za medalju na ovom prvenstvu?

– Milun i Filipi bili su treći na ovogodišnjim Europskim igrama i trebali bi biti nositelji skupine u ždrijebu pa tako i naših nadanja.

Ističe izbornik da će ovaj SP biti jedan od filtara za određivanje onih koji će na olimpijske kvalifikacijske turnire.

– Tu će ići oni koji imaju izgleda i oni koji će to zaslužiti kroz PH, ako će trebati i kroz interne kvalifikacijske mečeve.

Znači li to da će kroz njih morati proći i Filip Hrgović koji cijelo vrijeme ističe da bi želio nastupiti na OI u Tokiju?

– Ako dođe na PH, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire, onda je to realno. Bez toga na kvalifikacijski turnir neće moći. Bilo bi drsko poslati ga izravno. Osim toga, on na osnovi nastupa u Tokiju ne može dobiti za svoju profesionalnu karijeru ništa što već nema, a vrlo perspektivni dečki poput Miluna i Pratljačića mogu dobiti jako puno. Kao što rekoh, ako ih Hrgović pobijedi na kontrolnim turnirima ili sparinzima, onda neka on ide.

Očekuju se prijepori

S obzirom na to da bi, da ispuni sav ovaj izbornikov program, morao uzeti barem osam mjeseci pauze u svojoj profi karijeri, teško nam je vjerovati da će Hrgović na to pristati. Čelnim ljudima HOO-a sviđa se ideja da on ide u kvalifikacije jer im to miriši na olimpijsku medalju, no tome će se, poput izbornika, usprotiviti i Hrvatski boksački savez, a može se očekivati dosta prijepora oko svega. 

>> Pogledajte gostovanje Filipa Hrgovića na Večernji TV-u

 

Ključne riječi

Komentara 49

BL
boris.ljubicic1
09:05 08.09.2019.

...je su li nama u interesu medalje za Hrvatsku ili nisu? Brazilskim nogometašima smo davali hrvatsko državljanstvo, sad Hrvata ne šaljemo na OI!

Avatar anlaser
anlaser
09:51 08.09.2019.

"Bilo bi drsko poslati ga izravno" ?Da se mene pita ti više nebi bio izbornik !

Avatar nisamsavrsen
nisamsavrsen
08:23 08.09.2019.

Postoje li pravila o ispunjenju normi za OI i tko odlučije o kriterijima? OI ili pojedini savezi? Ako postoje kriteriji, postoje li i iznimke i tko o tome odlučuje? Ili se iza svega krije samovolja pojedinaca? Odgovore na ta pitanja znaju u HOO i HBS, pa bi se uvaženi novinar trebao tamo i raspitati prije nego odabere bombastični naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije