Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovi kadeti poharali Europu

Ovo je najbolja generacija zadnjih godina

dinamo (1)
Foto: jugend-eurocup.de
1/10
12.01.2011.
u 17:30

Možda će zvučati bahato, ali očekivao sam uspjeh u Njemačkoj iako su ondje bili europski velikani, kaže Romeo Jozak

Tablica prve lige juniora i kadeta nudi samo zadovoljstvo za Dinamo. Kao i prva momčad, i juniori i kadeti drže vrh. A turnir koji su osvojili u Njemačkoj iza sebe ostavivši Bayern, Auxerre, Stuttgart..., ukupno 11 europskih klubova, nije iznenadio direktora škole Romea Jozaka.

– Možda će zvučati bahato, ali nisam iznenađen uspjehom jer znam tu našu generaciju, a potvrdu sam dobio s mnogo strana, od brojnih stručnih ljudi. Svi kažu da je to najbolja generacija, to '94. godište je sjajno, iako ne volim govoriti o generacijama već o pojedincima – kazao je Jozak.

No, treba pohvaliti i trenera Jozu Bandića koji vodi tu generaciju, očito ju je sjajno isklesao. Doduše, ovo je bio dvoranski turnir u kojem se igralo sa pet igrača u polju, iako su ti klinci, kao i prijašnji, osvajali i jake turnire u "velikom" nogometu.

– Nijemci u stankama prvenstva prakticiraju dvoranski nogomet. U razvoju smisla za igru, brze reakcije, kombinatorike, tehnike, takav je nogomet koristan. I te kako dobro dođe u ovom praznom hodu, kad su još na njemu tako jake momčadi kao što su bile sada u Njemačkoj, korist je višestruka – dodaje Jozak.

Kadeti Dinama uvalili su tri komada Bayernu, sedam Auxerreu, slavili protiv Stuttgarta, bečke Austrije... a nisu bili ni kompletni.

– Ne znam kako bi sve izgledalo da je s nama bio i najbolji igrač te generacije Mateo Kovačić. No, cijela je generacija odlična, teško je nekoga izdvojiti. Uz Kovačića, malo su se više istaknuli Kruno Ivančić, Jozo Šimunović, Domagoj Pavičić, Herdi Prenga (sin bivšeg dinamovca Besnika Prenge), braća Leko – otkrio je Jozak.

Nadamo se da će i Halilhodžić uskoro povući još pokojega u prvu momčad.

Ključne riječi

Komentara 10

ED
europski dinamo
22:00 12.01.2011.

Na ovim tekstovima nećete vidjeti tzv. navijače Dinama BBB(ZZD) jer kako ovo kritizirati.Možda se ipak u klubu dobro kad nam se djeca sprdaju sa renomiranim klubovima.

KI
kitikat
18:50 12.01.2011.

bravo,za 5 godina osvajate CL

Avatar Idler 3
Idler 3
22:05 12.01.2011.

Lijepo za pročitat, proveseit se s njima...a onda gruba realnost. Koliko njih će ikad zaigrati u nekoj čak i prosječnoj momadi našeg HNL-a? Probajte ponudit moguće odgovore !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije