Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji i najljepši

Ovo je hrvatski katamaran koji je osvojio Engleze

katamaran (1)
Foto: Brodarski institut
1/7
10.05.2011.
u 16:42

Atraktivni brod bit će predan City Cruises iz Londona prije Olimpijskih igara sljedeće godine.

Brodarski institut u Zagrebu ponosno je objavio da je potpisan ugovor o projektiranju, dizajnu i gradnji turističkog broda, katamarana koji će prevoziti turiste duž rijeke Temze i služiti za razgledavanje Londona. Naručitelj je engleska tvrtka City Cruises, najznačajniji turistički operater iz tog segmenta u Londonu, koji posjeduje 15-ak sličnih turističkih brodova. Zapravo, ne posjeduje ni jedan ovakvog tipa koji grade u Hrvatskoj.

Naručitelji su očito hrvatski projekt ocijenili atraktivnim jer, stručnjaci se slažu, bit će to najljepši turistički brod na Temzi. Brod će biti predan Englezima prije Olimpijskih igara u Londonu, do ljeta 2012. Osim po dizajnu, hrvatski projekt osobit je i po tehničko-tehnološkim rješenjima koja udovoljavaju posebnim britanskim standardima.

Cijelu priču o projektu luksuznog katamarana za Britance pročitajte u sutrašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 25

OB
-obrisani-
19:31 10.05.2011.

Lose ocjene o ovakvom brodu mogu dati samo oni koji \"brodove\" gledaju na moravi a najbolje prevozno sredstvo im je traktor imt.

Avatar targus
targus
17:13 10.05.2011.

Ovo izgleda super, barem meni. Nadam se da će konačno / ako ne ovim projektom, onda barem svim sljedećima/ hrvatski stručnjaci skužiti da se nemaju čega bojati na inozemnim natječajima. U dizajn nema granica....

KA
kajinx
17:53 10.05.2011.

10.05.2011. u 17:18h Agramer198 je napisao/la: Lijepa vijest! Baš zgleda futuristički. 10.05.2011. u 17:13h targus je napisao/la: Ovo izgleda super ! Dobri komentari, lijepo rečeno ! Moje pitanje: Gdje će se graditi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije