Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPOPULARNA' LISTA

Ove godine 15 MMA boraca palo je na doping testu, evo njihovih imena!

Antonio Silva
screenshot/youtube
26.12.2013.
u 12:19

Jedna od definitivno najnepopularnijih lista je ona o dopingiranim borcima, na njoj se nitko ne želi naći, ali tijekom 2013. godine na nju je ipak dosjelo 15 poznatijih imena s MMA scene.

2014. godina samo što nam nije stigla, ostalo je još svega nekoliko dana, ali i odlični UFC 168 na kojem će Anderson Silva i Chris Weidman odraditi revanš. No, na nekim područjima već se može polako raditi "zaključna" lista.

Jedna od definitivno najnepopularnijih je ona o dopingiranim borcima, na njoj se nitko ne želi naći, ali tijekom 2013. godine na nju je ipak dosjelo 15 poznatijih imena s MMA scene.

1) Joey Beltran - Suspendiran na devet mjeseci zbog anaboličkih steroida, pao je na testu nakon borbe protiv Igora Pokrajca, a suspenzija mu je određena u siječnju ove godine.

2) Rousimar Palhares - Suspendiran na devet mjeseci zbog previsoke razine testosterona nakon poraza od Hectora Lombarda.

3) Thiago Tavares - Suspendiran na devet mjeseci zbog pozitivnog testa na anabolički steroide Drostanalone nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova.

4) Matthew Riddle - Dobio je otkaz iz UFC-a zbog pozitivnog testa na marihuanu, što mu je drugi takav prijestup.

5) Lavar Johnson - Suspendiran na devet mjeseci zbog previsoke razine testosterona, a nakon toga je dobio i otkaz od UFC-a.

6) Alex Caceres - Suspendiran na šest mjeseci zbog konzumiranja marihuane.

7) Riki Fukuda - UFC mu dao otkaz radi korištenja nedozvoljenih supstanci Phenylpropanolamine, Norpseudoephedrine i Ephedrine.

8) Robbie Peralta - Suspendiran na šest mjeseci zbog konzumiranja marihuane.

9) Brian Bowles - Suspendiran na devet mjeseci zbog izrazito visoke razine testosterona nakon borbe protiv Roopa na UFC-u 160.

10) Pat Healy - Suspendiran na tri mjeseca zbog marihuane, a otkriven je poslije borbe protiv Jima Millera na UFC-u 159.

11) Carina Damm - Suspendiran na šest mjeseci zbog davanja na testiranje lažnog uzorka urina.

12) Ben Rothwell - Suspendiran na devet mjeseci zbog previsoke razine testosterona.

13) Robert Drysdale - Nije dobio licencu za mel protiv Codyja Donovana na UFC-u 167 jer je u testu prije borbe otkriveno da mu je razina testosterona previsoka.

14) Antonio Silva - Suspendiran na devet mjeseci zbog previsoke razine testosterona poslije borbe protiv Marka Hunta u Australiji.

15) Doug Marshall - Kazna još nije određena, ali pao je na doping testu nakon borbe protiv Alexandera Shlemenka na Bellatoru 109.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
21:47 26.12.2013.

Kakva je ovo vijest? Dvostruki mit. Prvi: sad odjednom su siroti MMA borci posebno loši jer se dopingiraju. Je, činjenica je da je cela stvar mutna i da je ta scena blisko vezana sa sivom ekonomijom i kriminalom, ali ništ manje nego primjerice naftna industrija, farmaceutska, ili industrija GMO hrane. Dakle, mit. Drugi: ispada da su MMA borci lošiji od drugih športaša kaj definitivno nije istina. Naime, na Olimpijskim igrama 99% športaša su dopingirani. Sad, oni kaj imaju love i pameti dopingiraju se s najnovijim sredsrvima koja niti bu ju dospela na listu niti bu ju otkrivena tak dugo dok im se uzorci npr mokraće čuvaju (brijem 4 godine). Dakle, također mit. Dakle, članak je bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije