Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI REPREZENTATIVAC

Ostao bez 70% plaće: Za onoga tko puno zarađuje ovo nije herojsko djelo

Ante Tomić
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
29.03.2020.
u 14:01

Čelnici sportskog društva Barcelona donijeli su odluku o redukciji plaća zaposlenika a time i sportaša pa ta odluka vrijedi i za nogometaša Rakitića i rukometaša Cindrića

Dok traje epidemija koronavirusa, košarkaši Barcelone primat će za 70 posto manju plaću no što su to ugovorili. A riječ je o klubu koji među svim euroligašima ima najveći ovosezonski proračun, a oni iznosi 41 milijun eura. Drugi na toj listi je aktualni prvak Europe CSKA (40.7), a treći Barcin najveći rival madridski Real (40 milijuna eura).

Ante Tomić, bivši hrvatski reprezentativac i kapetan košarkaša Barcelone, tim povodom je kazao:

- Ova teška situacija s koronavirusom čini nas puno većim timom no što je Barcelona a za nekoga tko ima sreću zarađivati toliko puno novca nije herojski čin odreći se dijela svog ugovora. Posebice ne u usporedbi s onim što prolaze ljudi koji zarađuju manje.

Imao je Tomić potrebu naglasiti još i ovo:

- Želio bih raščistiti pa stvari jer vidim da netočne informacije cirkuliraju medijima. Zajedno s drugim Barcinim kapetanima, Pierre Oriola i ja pričali smo s predstavnicima kluba. Obojica smo prihvatili predloženu redukciju plaća i to smo proslijedili našim suigračima kazavši im da pojedinačno to iskomentiraju s direktorom košarkaške sekcije.

Od košarkaša, bez najviše novca ostat će Nikola Mirotić, najskuplji košarkaš Eurolige s ugovorom od 5,4 milijuna USD. Ista odluka klupskog vodstva vrijedi i za nogometni klub katalonskog sportskog društva koje, uključujući sportaše, ima 1500 zaposlenika. Dakle, ista redukcija vrijedi i za hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića baš kao i za jednog od najboljih hrvatski rukometaša Luku Cindrića.

Odluka je stupila na snagu 14. ožujka, a plaće će se vratiti u normalu kada se ponovo krenu igrati utakmice. 

>>> Pogledajte kako s djecom razgovarati o koronavirusu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije