Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski vrt

Osijek je puno zaradio prodajom igrača, ali vidi se da sada pati igra

Osijek - Hajduk
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
04.02.2019.
u 17:35

Čovjek odluke u Gradskom vrtu bio je Mijo Caktaš koji se šestim prvenstvenim pogotkom izjednačio s Jairom na ljestvici najboljih klupskih strijelaca ove sezone

Hajduk je pobijedio Osijek u Gradskom vrtu 1:0 (0:0). Ako je utakmica u Osijeku najava onoga što slijedi, onda ćemo ovog proljeća gledati znatno drukčiji Hajduk u odnosu na onaj od jeseni.

Čovjek odluke u Gradskom vrtu bio je Mijo Caktaš koji se šestim prvenstvenim pogotkom izjednačio s Jairom na ljestvici najboljih klupskih strijelaca ove sezone. Bio mu je to već treći pogodak u posljednje četiri utakmice.

>> Pogledajte video: Najplaćeniji hrvatski sportaši

Veliki uzdah ispustili su po završetku utakmice navijači Hajduka smješteni na sjevernoj tribini Gradskog vrta. Za razliku od prethodnih gostovanja u Osijeku, svoje su igrače po završetku utakmice pjesmom ispratili u svlačionicu.

Mađar nema pravo igrati

Kako i ne bi? Posljednji put je Hajduk u Gradskom vrtu u prvenstvenoj utakmici slavio prije gotovo četiri godine, a od tada je u sedam utakmica osvojio tek dva boda. Pritom, Osijek je ove sezone u sve tri utakmice pobjeđivao Hajduk i to s čak trojicom različitih trenera.

Ipak u odnosu na jesen jedna je bitna razlika - bijelo-plavi su bili slabiji za Hajradinovića i Mudražiju koji su prodani u milijunskim transferima, dok jedino, ali veliko zimsko pojačanje, mađarski reprezentativac László Kleinheisler zbog spora sa svojim prethodnim klubom (kazahstanskom Astanom) još uvijek nema pravo nastupa. Odlazak Hajradinovića i Mudražije jučer se osjetio na igri Osijeka.

Ipak, živa i sadržajna utakmica, u dobrom dijelu možda i neočekivano dobra s obzirom na uvjete, a kiša je padala cijeli dan, igrala se u Gradskom vrtu. I ulog je bio velik, Osijek bi pobjedom ostao iza Dinama, ali istodobno Hajduku pobjegao na ogromnih 14 bodova. Baš zbog toga je Hajduk odmah na početku pokušao iznenaditi presingom na koji je Osijek znao odgovoriti i prenio igru na protivničku polovinu nanizavši nekoliko odličnih šansi.

U glavnoj ulozi bio je Gabrijel Boban koji se opet mogao proslaviti protiv Hajduka, ali nije. Junak 2:0 pobjede bijelo-plavih na Poljudu prošle jeseni (pogodak i asistencija) u dvije situacije bio je “oči u oči” s Posavcem, no u oba navrata je loše pucao, slabo i u vratara.

Time se nastavila golgeterska kriza Osijekova napadača koji je bez pogotka već 630 minuta, a posljednji od svoja dva prvenstvena pogotka zabio je još sredinom listopada. Nije ni Hajduk bio bez šansi, iako ne tako izrazitih, ali Caktašev pokušaj ispred vrata očistio je Škorić, a onda Jairo i Kalik iz dobrih šansi nisu pogodili ni okvir vrata.

Odmah na početku drugog dijela Boban je opet bio u šansi, ali ovaj se promašaj za razliku od prethodnih osvetio njegovoj momčadi. I to brzo. U 49. Tudor je pucao, ali Malenica je svojom intervencijom spriječio pogodak.

Nakratko jer odmah nakon kornera koji je uslijedio Mijo Caktaš je zabio za vodstvo Hajduka. Taj pogodak kao da je “ubio” domaćina jer u nastavku je Hajduk diktirao utakmicu.

A i kada je Osijek uspio izraditi situaciju za povratak, ukazao bi se Posavec koji je s dvije sjajne obrane nakon udaraca Špoljarića i Gutija sačuvao svoja vrata.

Hajduk imao ‘glavu i rep’

Zoran Zekić morao je otvoriti sve karte, ubacio je u igru sve napadačke opcije koje je imao na klupi, no stihijski pokušaji nisu dali rezultat pa je momčad koja je u prvom dijelu sezone zabila najviše pogodaka ostala bez gola. Naprotiv, u sudačkoj nadoknadi Jairo je još imao priliku pogotkom zaključiti utakmicu.

Inače, Osijeku je poraz protiv Hajduka peti ovosezonski, ali već četvrti u Gradskom vrtu.

– Hajdukova igra imala je glavu i rep, naša nije. Gostima čestitam na zasluženoj pobjedi – rekao je na kraju utakmice trener Osijeka Zoran Zekić.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
pajokola1
10:53 05.02.2019.

Onaj tko je gledao utakmicu zna da je rezultat mogao hladno biti i obrnut, to su podjednake momčadi, čak ako Osijek bude u tom mađaru dobio pravog veznog igrača onda je jači, jer ovako sve što se tiče vezne linije Osijeka spada na preciznog ali dosta sporog Bočkaja koji kako utakmica ide kraju gubi i na snazi pa i igra Osijeka pada i postane jalova, Hajduk je više od polovine drugog poluvremena nakon vodstva od 1-0 počeo sa otezanjem i zabušavanjem igre , gdje god su mogli pravili su sitne faulove , a kad bi bio i naj manji faul na nekom od Hajdukovih igrača taj bi ležao dolje bar 5 min kao da mu je noga otpala,,,i to je sastavni dio igre ali ružni dio, jako podsjeća na talijanski stil , zabiješ gol i zaboravi više na igru ,utakmica se zatvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije