Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Oko sokolovo i šišmiši...

Mateo Beusan
Marko Lukunić/Pixsell
08.07.2010.
u 12:23

Ne branim navijače, ali ono što se događalo u Banjaluci bio je dječji vatromet u odnosu na ondašnje bakljade na drugim stadionima!

Postoje neke stvari s kojima se ne treba šaliti, postoje neki događaji koje se ne bi smjelo ironizirati. Nažalost, građanin koji ocjenjuje suđenje, bivši arbitar Mateo Beusan, u "Afroviziji" je u inače duhovitu prilogu svoju najveću sramotu u karijeri pokušao prikazati kao hrabar potez...

– Da, rekao sam miliciji u Banjaluci da isprazni tribinu!

Bio sam na toj utakmici 7. listopada 1989. godine, igrali su Borac - Dinamo (1:0). Bivša je država bila "na aparatima", događaji na stadionima tada su bili korak ispred politike.

Beusanu je to bila prva utakmica suđenja nakon suspenzije bivšeg NSJ-a, bilo je očito da se želi dodvoriti Terazijama. I u 40. minuti dao je miliciji dopuštenje da isprazni tribinu s Dinamovim navijačima! Zašto?

Zbog dvije-tri petarde, jedne dimne kutije i četiri upaljene baklje, od kojih su dvije bačene na teren! Milicija je brutalno uletjela na sjever i batinala BBB, oko 800 navijača potom je u getu pomoćnog terena bilo zatvoreno do jedan sat poslije ponoći, Zdravko Mamić donosio im je sendviče...

Ne branim navijače, ali ono što se događalo u Banjaluci bio je dječji vatromet u odnosu na ondašnje bakljade na drugim stadionima! Ali, nitko nikada do Beusana nije ispraznio tribinu u bivšoj državi! A kad je Borac poveo (Alar, 45. minuta), s istoka je bačeno desetak baklji u teren, ali naš se "gospar" (?), je li, tada nije oglasio!

Zašto, građanine Beusan? Kakav ste to kriterij imali? I umjesto da se stidite, na javnoj televiziji hvalili ste se vlastitim krivotvorenjem povijesti. Držite se "Oka sokolova", ali ne zaboravite da ni mi nismo - "šišmiši".

Ključne riječi

Komentara 2

RE
reddevil1986
13:23 08.07.2010.

Tekst je sve za 5... Al sta je stvarno bilo bitno napomenuti da je boysima ZDRAVKO MAMIC donosio sendvice?! Neces takvim natpisima \"kupit\" nikoga...

MI
milton
19:37 15.03.2011.

Gospodin je uvek bio igrač od Dragana Džajića. Svi dubrovčani znbaju da mu je zvezda kupila Audi nakon utakmice Partizan-Cvezda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije