Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje u Sv. Križu Začretju

Odbojka na zagorskoj “plaži”

Turnir u odbojci na pijesku Roses Designer Outlet
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/55
23.08.2017.
u 08:58

Turnir u odbojci na pijesku Roses Designer Outlet organizira devetu godinu za redom. Ove je godine privukao učenice, domaćice, knjigovođe, fizioterapeutkinje...

Ma kakvo more, ova je plaža stoput bolja – komentirale su djevojke koje su se prošlog vikenda okupile u Svetom Križu Začretju da bi odmjerile snage u odbojci na pijesku. Teren u Roses Designer Outletu devetu je godinu privukao osam ženskih i čak 26 muških ekipa rekreativaca koji su zaigrali odbojku, ali i iskoristili priliku za druženje i dobru zabavu.

Natjecateljski duh

Led su probile Mateja Martinić (34) i Marina Sikirić (31) iz Šampinjona, kojima su protivnice u prvoj utakmici bile upola mlađe Monika Horvat (14) i Lana Stanković (14) iz ekipe Habibi. 
– Bome su nas dobro zagrijale, iako smo pobijedile, nisu baš bile lagane protivnice. Rekreativno igramo odbojku na Jarunu barem tri puta tjedno, a ovim turnirom zadovoljimo svoj natjecateljski duh – iskrena je bila Mateja, profesorica tjelesnog odgoja. S kolegicom Marinom, farmaceutkinjom, nije imala prevelika očekivanja. 
– Važno nam je samo dobro se zabaviti. Ali kad već pitate, da pobijedim, bon od 1000 kuna za Nikeovu trgovinu poklonila bih Marinči za vjenčanje – kroz smijeh će Mateja. No, uspjelo im je, popele su se na pobjedničko postolje svladavši u finalu Ivanu Šafarić i Anu Kriste iz ekipe Vortex. Iako su izgubile prvu utakmicu, najmlađe natjecateljice Monika i Lana nisu se predale i probile su se do trećeg mjesta. – Na turnir smo se prijavile jer smatramo da možemo konkurirati ostalim djevojkama. Godinu dana treniramo u Športsko-odbojkaškom klubu Toplice iz Krapinskih Toplica, a najveći nam je adut brzina – ustvrdile su samouvjerene djevojke iz Klanjca.

Idući vikend na redu “profići”

Nakon njih, i muškarci su uzeli loptu u ruke i pohitali na zagorsku plažu te svojom izvedbom privukli brojne posjetitelje. Najbolji su bili Karlo Jakopović i Vanja Kušen iz ekipe Dire. Nagrade za pobjednike osigurao je i Večernji list, dok su za čitatelje bile rezervirane VIP knjižice s bonovima za popuste u Rosesu. Da su organizatori uspjeli u svom cilju razvijanja zdravog duha u zdravom tijelu, upućuje i raznolikost prijavljenih ekipa, od mladih učenica od 14 godina do 47-godišnjih domaćica, fizioterapeutkinja, knjigovođa...

– Želja je bila poduprijeti ovaj atraktivan sport koji inače ne dobiva potrebnu podršku i koji je pomalo zanemaren, pogotovo u kontinentalnom dijelu Hrvatske – objasnila je Suzana Kapustić Gotal, voditeljica marketinga u Roses Outletu. Nakon rekreativaca, sljedeći će vikend snage odmjeriti i profesionalci na Turniru pojedinačnog prvenstva Hrvatske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije