Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlado Šola

Od svih ipak me se najviše dojmio Lino. Sjajno je taktizirao

26.01.2020.
u 14:32

Gledao sam kod kuće, bilo je dramatično, neizvjesno, napeto, važno, i to u svim segmentima rukometa

Bilo je tu puno slanja u “materinu”, čupanja kose, raznoraznih psovki... a na kraju ipak veselje, veliko olakšanje jer hrvatski su rukometaši izborili finale Eura. Zbog toga smo za komentar pozvali bivšeg vratara, legendarnog Vladu Šolu.

– Gledao sam kod kuće, bilo je dramatično, neizvjesno, napeto, važno, i to u svim segmentima rukometa.

>> Pogledajte galeriju: Stockholm u crveno-bijelim kvadratićima: 'Ovdje nitko nije normalan'

1/19

I sam je igrao ovako neizvjesne utakmice, zna što to znači.

– Da, sudjelovao sam u takvoj, dvaput produžeci u polufinalu. I igrati i gledati ovako nešto jednako je stresno. Jedino, kada ste igrač, još ste i umorni poslije.

Tko ga se najviše dojmio u borbi protiv Norvežana?

– Moram priznati da me se najviše dojmio Lino Červar. Imao je sjajne reakcije. Točno je znao kada treba mijenjati, koga kada staviti na gol. Radio je vrlo hrabre poteze. Stavio je i Ašanina na gol kada je pucao Sagosen, kada se išlo na pobjedu i kada je bilo gusto, igrao je sa sedam igrača. Svaka čast.

Prokomentirao je Šola i kolege vratare Šegu i Ašanina.

– Šego je bio dobar cijelo vrijeme, pokazao je da pretendiramo na najviše odličje, a Ašanin je imao sjajne obrane u ključnim trenucima koje su sve preokrenule. Dva ključna momenta dali su nam vratari. Osim njih, Duvnjak igra nevjerojatno, to što on radi je čudo. Snažan je, pravi vođa u svakom pogledu. Užitak je gledati ga. Svi igraju čvrsto, to je pokazatelj hrvatskog karaktera.

Kako se smiriti nakon ovakvog vala emocija?

– Igrači su na valu pobjede, pamtit će ih svi ako osvoje zlato, pamtit će pobjedu protiv Španjolske. Oni se ne smiju zadovoljiti samo pobjedom i utakmicom protiv Norvežana. Na tragu su nečeg velikog i bilo bi mi žao kad bi se pomirili samo sa srebrom.

Kakve Španjolce očekivati u finalu?

– Neće Španjolci biti ništa drugačiji od one utakmice u drugom krugu. Oni znaju kako igraju. Imali smo dobru okolnost da u drugom krugu međusobna utakmica nije ništa značila, ali mislim da smo i jedni i drugi dali sto posto. Ići će maksimalno. Stil igranja, taktika, tehnika, nema se što mijenjati. Tu se sve zna. A i što god da naš stožer odluči, siguran sam da će dobro napraviti, da će donijeti prave odluke i od sveg srca želim da pobijede. Sve ove godine oni imaju želju za medaljama, ali nije im se poklopilo puno stvari, sada sve sjeda na svoje mjesto. Oni su puni samopouzdanja, imaju karakter.

Jesu li Španjolci u prednosti što nisu igrali produžetke dva puta i dodatno se istrošili?

– Mi smo 2003. odigrali sličnu utakmicu. Igrali smo dva puta produžetke, a onda smo u finalu nadtrčali Nijemce, bili smo bolji i jači. Uspjeli smo se regenerirati za dva dana. Kada dođeš na teren, još si sav euforičan, pun samopouzdanja, nešto te tjera da trčiš, da budeš bolji. Želja i motivacija su prevelike, vjerujem da će uspjeti. Baš se radujem tom finalu, oni su to zaslužili. Sad imaju priliku da naprave nešto veliko, da donesu medalju koja nam nedostaje.

>> Pogledajte što izbornik Lino Červar kaže uoči finala

Komentara 1

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
20:31 26.01.2020.

Objektivno rečeno slušajući manje više sve što se govori i to kod svih ekipa evropskog prvanstva kad trener traži stanku imam dojam da se ništa pametno ne govori i da igrači manje više igraju po svom nahođenju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije