Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obala Bjelokosti skromna na početku

Didier Drogba
Reuters
11.01.2010.
u 19:30

Obala Bjelokosti, po mnogima najveći favorit afričkog nogometnog prvenstva, odigrala je samo 0-0 u dvoboju 1. kola B skupne u Cabindi.

Didier Drogba, braća Toure (Kolo i Yaya), Emmanuel Eboue, Didier Zokora i ostale zvijezde iz Obale Bjelokosti, selekcije pod vodstvom bosanskog stručnjaka Vahida Halilhodžića, nisu se iskazale na premijernom nastupu 27. izdanja Afričkog kupa nacija. Iako je Obala Bjelokosti ušla u dvoboj protiv Burkine Faso kao izraziti favorit, Bjelokošćani niti rezultatom, a u velikoj mjeri niti igrom nije uspjela opravdati reputaciju afričkog giganta.

Istina je da su Bjelokošćani, pogotovo u prvom poluvremenu, imali daleko veću inicijativu, ali protiv čvrste obrane Burkine Faso nisu se iskazali. U nastavku su i nogometaši Burkine Faso u nekoliko navrata priprijetili, a šansu utakmice za Obalu Bjelokosti imao je Bakari Kone u 68. minuti. Sa 5 metara je promašio gol iz čiste prilike.

Nakon što je reprezentacija Toga odustala od natjecanja zbog terorističkog napada na njihov autobus u kojem su tri osobe smrtno stradale, a još osam ih je ranjeno, u B skupini natječu se samo tri reprezentacije. Sljedeći dvoboj odigrat će 15. siječnja Obala Bjelokosti i Gana.

Afrički kup nacija, 1. kolo B skupine:

Obala Bjelokosti – Burkina Faso 0-0

Gana – Togo (otkazano)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije