Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preporođeni Hrvat

Novi uzlet našeg reprezentativca pripisuje se i obiteljskoj idili

Ivan Perišić Marcelo Brozović Šime Vrsaljko Andrej Kramarić
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
1/5
06.04.2018.
u 23:44

– Činilo se da lopta u sredini terena svaki put mora doći do Hrvata, da svaki napad mora početi od njega

Preporod Marcela Brozovića (25) u Interu najznačajnija je recentnija vijest za izbornika Zlatka Dalića.

Unatrag nekoliko utakmica, s kulminacijom u derbiju s Milanom (0:0), Brozović se prometnuo u najboljega nogometaša Intera, pa je čak i suzdržani trener Spalletti izjavio da je “Marcelo postao Interov motor”.

Inače, i Spallettiju pripada dio zasluga za raketni Brozovićev uzlet posljednjih tjedana. Prepoznavši Epic Broza kao idealnoga kandidata za poziciju zadnjeg veznog, Spalletti je našega igrača upario sa ne pretjerano talentiranim Gagliardinijem, omogućivši Marcelu potpunu slobodu u igri. I Brozovićeva reakcija na novu poziciju u momčadi bila je fenomenalna; sve je protiv Milana bilo odrađeno majstorskim stilom i uvjerljivom izvedbom, možda i najboljom otkako igra za Inter, koji drži četvrto mjesto u Serie A s 59 bodova, a Milan je šesti s 51 bodom.

– Činilo se da lopta u sredini terena svaki put mora doći do Hrvata, da svaki napad mora početi od njega. Imao je 139 dodira s loptom, nikad toliko puno u jednoj utakmici Serie A otkako je došao u tu ligu. Brozović je diktirao ritam igre, uvijek birao pravo rješenje (109 točnih dodavanja), ali se i borio. Deset puta oduzeo je loptu. A kad je mogao, pokušavao je i svladati Donnarummu. Prva dva šuta na Milanov gol su njegova, oba su bila opasna – recenzirali su talijanski mediji Brozovićevu prezentaciju protiv Milana.

U većini medija Brozović je bio proglašen igračem utakmice. La gazetta dello Sport dala mu je ocjenu “top” (a kapetanu Icardiju “flop”), portal Sofascore.com dao mu je 8,8, a Whoscored.com 8,2 (Perišić 6,9). Najbliži Brozovićevu učinku bio je desni branič Milana Calabria s ocjenom 7,8.

Nova Brozovićeva pozicija, na kojoj njegova motoričnost, lucidnost i kreacija očito najviše dolaze do izražaja, pomalo otkriva i obrise Dalićeva veznog reda na SP-u u Rusiji. Naime, izbornik je već, još protiv Grčke u doigravanju za SP, pa i na američkoj turneji, Brozovića koristio kao defenzivnog veznog, u paru s Ivanom Rakitićem. Kako je Milan Badelj, na žalost, ozlijeđen, Marcelo je preuzeo njegovu ulogu i praktički je “zabetoniran” u Dalićevih prvih 11.

Novi uzlet našeg reprezentativca pripisuje se i Marcelovoj obiteljskoj idili u Milanu. Nisu ga destabilizirali ni skandalozni tračevi u talijanskim medijima o vezi sa suprugom kapetana Intera Icardija. Zbog tih su napisa Icardi i Brozović podigli sudske tužbe protiv dva portala i jednoga magazina koji su prvi objavili navodnu aferu. Marcelova tužba zbog klevete uključuje odštetu od čak pet milijuna eura. 

Komentara 2

KA
kajinx
16:16 07.04.2018.

Dasović: ... recentnija vijest ... Idemo: Reternao se nakon ruprute što je bilo krucijalno za fanove koji su donirali prezente... Dođe mi da se suicidam, ali nakon što podrinkam biru!

AR
Artukovic
11:13 07.04.2018.

Pitam se zasto neki tekstovi Dasovica nisu za komentiranje,a ovakvi idiotski jesu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije