Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NO izabrao upravu

Novi je predsjednik Hajduka 32-godišnji Hrvoje Maleš

Hrvoje Maleš
Ivo Cagalj/PIXSELL
26.04.2011.
u 17:47

Subašić, Sharbini i Buljat bit će udaljeni iz prve momčadi jer se nisu pojavili na obveznoj terapiji.

Hajduk je dobio novu upravu, na sjednici Nadzornog odbora kao novi članovi određeni su Hrvoje Maleš, Milo Nižetić i Pavle Ciccarelli.

- Maleša i Nižetića jednoglasno je prihvatilo i Povjerenstvo, a mi smo bili mišljenja da im treba dodati i trećeg člana, pa smo se odlučili za Ciccarellija – izvjestio je predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar uz dodatak da će predsjednik tročlane uprave biti Maleš.

Tako će taj 32-godišnji magistar znanosti i voditelj splitske ispostave Banco Popolare iz Kaštel Lukšića postati najmlađi predsjednik u povijesti Hajduka. Novo vodstvo bijelih javnosti će biti predstavljeno u četvrtak, a na posao bi trebali stupiti od 1. svibnja.

Grbić odsad direktor

Odluka Nadzornog odbora, premda svi članovi nisu bili na sjednici, je jednoglasna.

- S onima koji nisu bili na sjednici bili smo u stalnom telefonskom kontaktu – kazao je Sapunar.

Dakle, uz Maleša Hajduk će u naredne tri godine voditi Ciccarelli, koji je već bio u Poljudu na funkciji direktora marketinga, te Milo Nižetić, poznati nogometni trener, inače otac popularnog pjevača Luke i tv voditeljice Petre.

Dosadašnji predsjednik Josip Grbić vraća se na mjesto direktora Hajduka.

Ako je suditi prema najavama iz predizborne kampanje Maleš će unijeti nove vjetrove u Poljud. Tražit će maksimalan red, rad, neće robovati prošlosti, tražit će da se Hajduk otvori tržištima BiH, Makedonije, njegovi poslovi mogli bi ići i do Dalekog istoka.

Grbić odsad direktor

- Maksimalna plaća igrača bila bi sto tisuća eura po sezoni, a premije bi se povećavale sukladno rezultatima. Za prvenstvo bi dobili duplu plaću, isto tako i za Europsku ligu – govorio je Maleš, koji bi slično radio i sa sponzorskim ugovorima, ovisili bi o Hajdukovim rezultatima.

Njegov uzor ustroja kluba je Rosenborg, a prvu momčad složio bi po načelu Borussie Dortmund, Mainza ili Blackpoola, koji su sastavljeni od mladih igrača, a u Hajduku, smatra Maleš, treba smanjiti broj igrača pod ugovorom.

Novi predsjednik smatra da trener mora imati trogodišnji ugovor, da Hajduk mora komercijalizirati ime stadiona, a novina će biti odnos prema menadžerima. Kod Maleša će moći ulaziti samo uz prethodnu najavu tajnici, a svakom razgovoru morat će prisustovati barem dva člana uprave. Ambiciozan je njegov plan.

A dok je NO odlučivao o upravi trener Ante Miše i sportski direktor odlučivali su o suspenziji Danijela Subašića, Jurice Buljata i Anasa Sharbinija, koji zbog ozljeda nisu išli u Koprivnicu, ali nisu došli na zakazanu terapiju. Bit će novčano kažnjeni i suspendirani.

Komentara 12

SD
satan da shumsky
20:14 26.04.2011.

kruz iz santa barbare... vrlo lukavo je zaključio da će sponzorski ugovori ovisiti o rezultatima...ovi prije to nisu znali?

LA
lacković
18:14 26.04.2011.

novi predsjednik hajduka je tevez :)

OB
-obrisani-
18:40 26.04.2011.

Znao sam da nesmije biti ljepsi od Keruma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije