Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAESTRALNI MAILLET

Norvežanima zlato, ali Francuz se upisao u povijest olimpijskih igara!

Foto: Reuters
1/3
15.02.2022.
u 10:27

Norvežani su stigli do zlata nakon velike drame i preokreta u samoj završnici.

Norveški biatlonci osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu u utrci štafeta 4x7.5 km, no utrku je obilježio Francuz Quentin Fillon Maillet ušavši u povijest kao prvi biatlonac koji je osvojio pet medalja na jednim ZOI.

Norvežani su stigli do zlata nakon velike drame i preokreta u samoj završnici.

Ruska štafeta je uoči posljednje stanice imala ugodnih minutu prednosti, no Eduard Latjopov je promašio dvije mete i Rusija se na koncu morala zadovoljiti broncom. Slavili su Norvežani, dok je srebro otišlo Francuzima.

Za Norvežanina Johannes Boea to je već treće olimpijsko zlato u Pekingu i ukupno četvrta medalja. Slavio je i u mješovitoj štafeti i sprintu, a ima i broncu na 20 km. Njegov brat Tarjei također ima četiri medalje, dva štafetna zlata, srebro u dohvatnoj utrci, te broncu u sprintu. Zlatnu norvešku štafetu osim braće Boe činili su i Sturla Holm Laegreid, te Vetle Sjastad Christiansen. Za obojicu su to prve olimpijske medalje.

Foto: Reuters

- Kombinacija s Vetleom se pokazala najboljom, tako smo zahvalni na ovoj medalji - kazao je ushićeni Johannes Thingnes Boe.

- Nismo odustajali, ali smo toliko zaostali da sam mislio kako se borimo za broncu - dodao je Sturla Holm Laegreid.

Srebro su osvojili Francuzi koje je predvodio sjajni Quentin Fillon Maillet koji je osvojio već petu medalju na ovim Igrama postavši prvi biatlonac u povijesti kojem je to uspjelo. U Pekingu je osvojio dva pojedinačna zlata (20km, dohvatna), te tri srebra (sprint, mješovita štafeta, 4x7.5km).

Fillon Maillet je i prvi muškarac koji je na jednim ZOI osvojio pet medalja nakon što je američki brzi klizač Eric Heiden u Lake Placidu 1980. osvojio pet zlata i pritom ostvario jedan svjetski i četiri olimpijska rekorda.

Rusi su se na koncu morali zadovoljiti broncom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije