Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupili se kapetani

Nogometni sindikat iznio jezovit podatak: Blokirani računi 60 igrača

Dario Šimić
Antonio Bronić/PIXSELL
14.12.2012.
u 17:30

Sindikat od HNS-a traži da promijeni Pravilnik o statusu igrača te da profesionalni nogometaši od početka sezone 2013./2014. ne budu više samostalni djelatnici, nego da dobiju ugovore o radu

Predsjednik i tajnik udruge Nogometni sindikat, Dario Šimić i Mario Jurić okupili su u Zagrebu kapetane prvoligaških momčadi (opravdano izostali predstavnici Dinama i Splita) te su ih na gotovo dvosatnom druženju upoznali s najnovijom inicijativom. Naime, Sindikat od HNS-a traži da promijeni Pravilnik o statusu igrača te da profesionalni nogometaši od početka sezone 2013./2014. ne budu više samostalni djelatnici, nego da dobiju ugovore o radu te da im klubovi plaćaju poreze i doprinose.

Iznesen je jezovit podatak da su u ovom trenutku blokirani računi šezdesetorici nogometaša!

Ključne riječi

Komentara 3

MA
magnum2011
13:10 15.12.2012.

Pa dobro i to je rješenje, samo treba imati na umu da ako klub plača sve doprinose prema ugovoru o radu da naši nogometaši neće moći kasirati navikle cifre. Treba biti iskren i reči da se i u vrijeme krize u ovoj branši može dobro zaraditi. Problem je jedino što mi hrvati uvijek nalazimo neke prećice i tražimo neke pogodnosti. Zašto recimo Šimić ovu soluciju nije predlagao kao aktivni igrač već sada kao neki Sindikalac. Prodavanje m... pod bubrege.U moje vrijeme lijepo se dalo zaraditi i dobro živjeti, a unatoć tome bezbroj naših kolega srozalo se do dna. Zašto? Robovima navika sa punim novčanicima ni sindikat nebi pomogao, a budite uvjereni da neće ni ovima. Najlakše je predložiti nešto, predstavljati se kao vođa nećega,a odgovornost nula. Šimić, Jurić, Lesar, Secer, Matijašević i još tisuće sundikalaca. Ta priča nam je već dobro znana.Uzdaj se use i u svoje kljuse, a sve ostalo je na vrbi sviralo.

DO
dodotatino
18:30 15.12.2012.

jesu li oni tu da evidentiraju i iznose ili da rade za te članove

VO
vojvo
19:20 16.12.2012.

šimiću prestani pričati izlazi sa činjenicama na vidjelo koji su to klubovi , zašto se bojiš reći imena tih klubova , nije ni čudo kad tim koji ne plaćaju igračima ti držiš svijeću i sada bi igrači umjesto tebe trebali odraditi tvoj dio , imaš mogućnosti tužiti te klubove zašto tu mogućnost ne koristiš , tebi je najbitnije da cijelo vrijeme napadaš Dinamo umjesto da braniš jadne igrače ako si pravi borac izlazi na vidjelom sa imenima klubova i tuži ih jer imaš pravo na to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije