Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednji tabu

Nogometaši u paklu kocke: Troše silne milijune i upropaštavaju živote

Kladioničari
Foto: Reuters/Pixsell
09.01.2015.
u 11:30

Bio sam pun srama i krivnje, mrzio sam samog sebe. Ali već za pet minuta bih pomislio 'kamo da odem po novac za novu okladu? – ispričao je Etherington.

– Ovisnici o kockanju postaju nemoćni, uništavaju svoj život i živote ljudi koji ih okružuju dok pokušavaju dostići nedostižnu zaradu. Ovisnost nogometaša mora biti prepoznata kao ozbiljan problem i ne treba je shvaćati olako, kao razbacivanje bogataša novcem. Ti igrači trebaju pomoć – navodi se u priči SB Nationa koja govori o ovisnosti nogometaša o kockanju.

– Bilo je poslijepodneva kad bih otišao u kladionicu s nekoliko tisuća u džepu i one bi izgorjele. Bio sam pun srama i krivnje, mrzio sam samog sebe. Ali već za pet minuta bih pomislio "gdje da odem po novac za novu okladu?" Znao sam da sve ide u krug bez kontrole, ali ipak sam i dalje to radio – ispričao je Matthew Etherington, bivši igrač Tottenhama, West Hama i Stokea koji je u prosincu objesio kopačke o klin, a samo je jedan od mnogih nogometaša koji se bore s ovisnošću o igrama na sreću.

Priznao je kako je zakockao 1,5 milijuna funti, a u jednom trenutku njegovi su dugovi dosegli 800 tisuća funti. Igrao je razne igre, od pokera na internetu do klađenja na utrke pasa i konja na internetu i u kladionicama. Zahvaljujući intervenciji njegove obitelji, polako se izvlači iz kaosa u koji je upao.

No, na žalost, nije jedini. Bivši igrač Barcelone Eidur Gudjohnsen upao je u dugove od 6 milijuna funti. Michael Chopra, bivši napadač Blackpoola zbog kockanja je izgubio dva milijuna funti i, kako bi otplatio dugove, bio je prisiljen igrati za Ipswich iako je bio ozlijeđen.

Paul Merson, bivša zvijezda Arsenala i Aston Ville, nije se zaustavio samo na kockanju. Pio je i drogirao se pa ga je sve to stajalo čak 7 milijuna funti. Također bivši igrač Arsenala, Kenny Sansom, doživio je bankrot. Ovisnici o kockanju bili su i Dietmar Hamann, Dominic Matteo, David Bentley pa čak i Wayne Rooney.

Neki su se na vrijeme uspjeli ostaviti kockanja, neki su bili prisiljeni na to, a neki pak nisu bili te sreće. Keith Gillespie, bivši igrač Newcastlea i Blackburna ponikao u Manchester Unitedu, tijekom 18 godišnje karijere izgubio je 7 milijuna funti. Suigrač ga je uputio u prve korake iako je odlazio u kladionice kladiti se i za slavnog trenera Sir Alexa Fergusona.

– To je posljednji tabu nogometaša. U mnoge stvari se mogu uplesti, ali kockanje se ne doživljava toliko pogubnim kao droga i alkohol. U svakoj svlačionici ima velikih kockara. A iznosi koji se troše su enormni. To su dečki poput Chopre, Etheringtona, Terryja, mene... – rekao je Gillespie.

>>Terry je zbog kockanja u minusu unatoč plaći od 9 milijuna funti

Komentara 18

DO
dodo14
13:14 09.01.2015.

''95 % novca potrošio sam na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao'' - George Best, pokojni nogometaš

JA
james49
12:22 09.01.2015.

Pametni bi rekli; kako došlo, tako i otišlo!

TR
trakius
12:25 09.01.2015.

Kada pišete ovakve članke,molim vas da ne zaboravljate i našeg vrlog predsjednika HNSa Davora Šukera. Puno se priča o njegovoj ljubavi prema kocki i žutim novčićima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije