Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKA UZBUĐENJA

Nogometaši su u Kataru, a tenisači svoj SP imaju u Malagi, Ćorić: Španjolci su jaki i bez Alcaraza i Nadala

storyeditor/2022-10-06/PXL_REU_150922_95685965.jpg
REUTERS
21.11.2022.
u 13:56

Turnir počinje u utorak 22. studenoga susretom Australija – Nizozemska, a dan kasnije, u srijedu u 16 sati, sastaju se Španjolska i Hrvatska

Osim u nogometu, sljedeći nam tjedan donosi i Svjetsko prvenstvo u (momčadskom) tenisu. Radi se o završnom turniru Davisova kupa za 2022. godinu koji se održava u španjolskoj Malagi i ima značaj neslužbenog svjetskog prvenstva. Počinje u utorak 22. studenoga susretom Australija – Nizozemska, a dan kasnije, u srijedu u 16 sati, sastaju se Španjolska i Hrvatska.

Kao i u Kataru, Hrvatska i u Španjolskoj kotira jako dobro. U sastavu imamo 17. i 26. tenisača svijeta, Marina Čilića i Bornu Ćorića, a tu je i naš par Nikola Mektić i Mate Pavić, jedna od najboljih kombinacija svijeta. U momčadi je još i mladi Borna Gojo, a još mlađi Mili Poljičak pomaže suigračima i stječe iskustvo izvan kruga nominiranih.

Kao što se zna, Španjolci će u Malagi nastupiti bez dvojice svojih najbolje rangiranih igrača, koji su ujedno i najbolji na svijetu, Carlosa Alcaraza (prvog na ATP listi) i Rafaela Nadala (drugog). No i dalje su vrlo jaki: Pablo Carreño Busta je 12. igrač svijeta, a Roberto Bautista Agut 21., što im po kriteriju kombiniranog renkinga i dalje daje prednost u odnosu na hrvatski sastav.

– Tako je, i dalje je to vrlo jaka reprezentacija. Već sam ranije rekao, bit će jako težak susret. Protiv Bautiste Aguta sam igrao već osam puta, omjer nam je izjednačen. Posljednji put sam ga svladao, ali ovdje su potpuno drugačiji uvjeti pa će time biti i drugačiji meč. Igra kod kuće, pa će i to biti povoljnije za njega – kaže Ćorić, koji se s Gojom i Poljičkom već na mjestu događaja u Malagi. Čilić, Mektić i Pavić pridružit će im se naknadno.

Posljednji meč Ćorić je odigrao prije nešto više od dva tjedna u Parizu. Čime se bavio u međuvremenu?

– Uzeo sam tjedan dana odmora, ali ostao sam i tada prilično aktivan. Radio sam na nekim stvarima za koje nemam vremena kad sam na turnirima i kad treniram. Odlično se osjećam i jako sam zadovoljan – zaključio je Borna.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije