Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGODILO SE I TO

Poznati sudac mijenja spol i postaje - sutkinja: 'Presvlačit će se na posebnom mjestu'

Twitter
26.04.2021.
u 18:24

Sve bi trebalo biti gotovo kroz sljedećih nekoliko mjeseci, kad završi hormonska terapija.

Nogometni suci su kao i svi mi, zbog čega odluka Izraelca Sagija Bermana (27) ne bi trebala biti čudna no svejedno je izazvala podosta pažnje. Naime, odlučio je promijeniti spol.

Možda na taj način ohrabri i druge jer postat će prvi transrodni nogometni sudac. Već je krenuo s hormonskim terapijama i pritom dobio podršku Izraelskog nogometnog saveza.

Sve bi trebalo biti gotovo kroz sljedećih nekoliko mjeseci, a ime koje je za sebe odabrao bit će Sapir.

Tako nešto neće utjecati na njegov posao, nastavit će biti sudac, a kolege ističu da će imati posebnu svlačionicu, odnosno, dio kao i sutkinje.

- Svi su ga podržali. Kao svaka sutkinja, imat će posebno mjesto u svlačionici za presvlačenje - rekao je za izraelske medije njegov sudački kolega. 

Zanimljivost je i da Berman slovi kao jedan od najboljih i najperspektivnijih nogometnih sudaca, zbog čega je njegova privatna odluka izazvala toliko pažnje.

 

Komentara 22

Avatar lasta mala
lasta mala
18:28 26.04.2021.

Sretno mu na poluvremenu u svlačionici.

MK
mksdk
18:52 26.04.2021.

On u svojoj glavi može misliti o sebi što ga je volja, no kada se od drugih traži da lažu o tako trivijalnoj objektivnoj stvarnosti, to postaje zločin protiv čovječnosti. Inače, nisu hormoni ti koji definiraju spol, tako da ni njihova promjena ne može biti osnova za tvrdnju o spolu (rodu).

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
17:14 26.04.2021.

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije