Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEŠENJE U NAPADU

Nikola Kalinić sastao se s trenerom Hajduka. Sprema se veliki povratak na Poljud?

Split: Prva HNL Juniori, Hajduk - Dinamo
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
22.11.2023.
u 15:30

Strateg Hajduka Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius razgovarali su s napadačem kojeg bi rado vidjeli u bijelom dresu

Hajduk je opet krenuo u lov na "velike" ribe. Nakon što se već neko vrijeme po medijima vrti priča o povratku Ivana Perišića na Poljud, došlo je "vrime" da se opet vrati i Nikola Kalinić (35). Naime, trener splitske momčadi Mislav Karoglan sastao se s Kalinićem te mu iznio svoju viziju vezanu za njegov povratak u bijeli dres, koji je sve izvjesniji.

Karoglan mu je objasnio na koji način misli da on može pomoći njemu i momčadi do kraja sezone, a vidjet ćemo koliko su se našli u tim razmišljanjima.

Treba im realizacija

Činjenica je da bi Hajduku dobro došao. Splićani su trenutačno prvi na prvenstvenoj tablici, ali sa slabom napadačkom realizacijom. Momčad je zabila tek 19 golova, dok je primjerice petoplasirani Osijek zabio 30.

GALERIJA Subašić o odlasku Livaje: Volim ga, a Hajduk će biti prvak

Split: Prva HNL Juniori, Hajduk - Dinamo
1/9

Utakmice se osvajaju na pobjede, a pobjede dolaze kada se zabijaju golovi – računica je tu jasna. Nikola Kalinić Hajduku bi dobro došao, kao sol u bistru juhu.

Napadač je to koji je na prisilnoj pauzi još od srpnja, a za Hajduk je odigrao 111 službenih utakmica, zabio 52 gola uz 20 asistencija. Od toga je u svom "drugom mandatu" u klubu odigrao 31 utakmicu i zabio osam golova.

U Hajduku je i počeo svoju nogometnu karijeru, igrao je tamo od mlađih uzrasta još prije 20 godina, nije ni čudo što bi u Splitu htio dočekati i kraj karijere.

Ako se odluči na povratak u redove bijele momčadi, priključio bi im se na zimskim pripremama, a zaigrao bi u proljetnom dijelu HNL-a. Istina je da će morati hvatati formu s obzirom na to da nije igrao neko vrijeme i mora se vratiti u ritam treninga, no sve je to izvedivo jer on je profesionalac.

VEZANI ČLANCI:

Iako se još ne zna rasplet ove priče, epilog je jasan. Još dok je Hajdukov trener bio Ivan Leko, objasnio je Kaliniću da ga ne vidi u svojim planovima, no nakon niza loših rezultata otkaz je dobio sam Leko, a na njegovo mjesto zasjeo je Mislav Karoglan. Trener je to koji je i prije vodio Hajduk i koji je odmah po svojem povratku najavio da će razgovarati s Kalinićem i da bi ga rado vidio u svojem rosteru.

– S Kalinićem ću porazgovarati, uvijek je dobrodošao. Treba vidjeti kakve su njegove ambicije i planovi – govorio je tako u listopadu Karoglan.

To se sada i dogodilo. Nikola Kalinić, Mislav Karoglan i sportski direktor Mindaugas Nikoličius sjeli su i porazgovarali.

VEZANI ČLANCI:

Ponovni sastanak

Iako su konačno razgovarali, još ništa nije definirano. Navodno će se u sljedećih nekoliko dana sastati ponovno. Više informacija vjerojatno ćemo dobiti na konferenciji za medije koju bi Karoglan trebao održati uoči prvenstvenog susreta protiv Istre 1961, a koja je na rasporedu u nedjelju. 

Komentara 7

SU
Surigrad
16:02 22.11.2023.

Sada je vrijeme da pisemo o uspjehu nase repke a ne o "legendarnom" Nikoli Kalinicu. Napisi onda kako se proveo u Rusiji 2018 god.

BI
billynik
15:50 22.11.2023.

Koji se je klub s njim usrećio, neće ni Hajduk.

KU
Kujttim
17:09 22.11.2023.

Možda ne bi bilo loše razgovarati sa Zlatkom Vujevićem. U zadnjih 5-6 minuta bi Zlatk o na svježinu i brinu mogao probiti stranu i nabaciti. Bila bi to izvrsna priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije