Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI BAVARAC

Niko Kovač: Mandžo, osvoji i svijet, kao Robert i ja!

niko kovač robert kovač
istraturist.hr
27.05.2013.
u 10:16

– Robbena je klub zaštitio prošle godine kad mu je bilo najteže. Neće ga se sada odreći – kaže Niko

Mario Mandžukić jedini je Hrvat koji je s Bayernom bio pobjednik Lige prvaka dok su braća Kovač u München došla netom što su Bavarci 2001. godine postali europski prvaci. Niko Kovač držao je palce Bayernu u londonskom finalu.

– Naravno da sam bio za Bayern, ipak je to bio moj klub, a osobito mi je drago zbog Mandžukića, koji je na sjajan način promovirao hrvatski nogomet. Ovo je utakmica koju je gledao cijeli svijet – rekao je izbornik hrvatske mlade reprezentacije.

Mario je danas, uz Robbena, čovjek o kojemu govori cijela Njemačka?

– Ma svaka mu čast, zaslužio je to! Mandžukić je sada naplatio sav svoj trud, sve što je uložio u sebe otkad je došao u Njemačku. A nije mu bilo lako, taj prelazak iz Hrvatske lige u Bundesligu ipak je veliki skok. I on ga je, uz pomoć svojih trenera, ali i zahvaljujući svom karakteru, sjajno podnio. Mandžo je potpuno sazrio kao igrač i sigurno će osvojiti još trofeja. Želim mu da uzme i Interkontinentalni kup, trofej koji smo Robert i ja osvojili s Bayernom u Tokiju – dodaje Niko.

Što će biti s Robbenom? Priča se kako ga Guardiola ne želi...

– Ne vjerujem u to. Ni tom dečku nije bilo lako nakon što je prošle godine u finalu bio tragičar. Navijači su ga bili uzeli na zub, ali tu se vidi veličina kluba jer je Bayern stao iza njega. Kad ga se prošle godine nisu odrekli, neće ni sada jer Robben je, uz Mandžu i Neuera, bio Bayernov heroj u Londonu. On je pravi igrač, koji je napokon shvatio da je nogomet momčadski sport – zaključio je Niko Kovač, koji je u Bayernu igrao od 2001. do 2003. godine, a u oproštajnoj sezoni osvojio je dvostruku krunu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije