Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPREDAK TENISA

Nikad više međunarodnih turnira u Hrvatskoj. Dijeli se nagradni fond od milijun eura

Tennis Internationals - ATP Croatia Open Umag - Alcaraz vs Sinner
Marco Todaro / ipa-agency.net
06.04.2023.
u 12:52

Svi ti turniri udruženi su u Croatian Tennis Pro Tour, koji će ove godine imati bogate nagrade. Među njih, naravno, ne ubrajamo i naš jedini ATP turnir, onaj u Umagu, koji sam ima nagradni fond od 630.705 eura. Pozamašan novac od kojega bi veliki dio mogao pripasti i našim tenisačima i tenisačicama...

Tara Würth i Petra Marčinko plasirale su se u četvrtfinale ITF-ova turnira tenisačica u Splitu (40.000 USD) nakon što su u drugom kolu bile bolje u hrvatskim okršajima: Würth od Ive Primorac sa 6:2, 7:5, a Marčinko od Tene Lukas sa 6:2, 6:3. Sličan turnir, ali u konkurenciji tenisača, igra se ovaj tjedan u Dubrovniku (25.000 USD).

Sve to možemo uklopiti u jednu širu priču koja govori o tome da će u Hrvatskoj ove godine biti organizirano više međunarodnih teniskih turnira nego ikad prije. Očekuju nas još ATP Challenger u Splitu (od 10. do 16. travnja), a grad pod Marjanom bit će domaćin i ITF-ova turnira tenisačica, potom dolaze ITF-ovi turniri u Osijeku (prvo tenisačice, potom tenisači), pa Zagreb Ladies Open (60.000 USD), koji počinje 8. svibnja, a u tjednu potom također u Zagrebu slijedi novo izdanje ATP Challengera.

Svi ti turniri udruženi su u Croatian Tennis Pro Tour, koji će ove godine imati ukupan nagradni fond oko 400.000 eura. Među njih, naravno, ne ubrajamo i naš jedini ATP turnir, onaj u Umagu, koji sam ima nagradni fond od 630.705 eura. Pozamašan novac od kojega bi veliki dio mogao pripasti i našim tenisačima i tenisačicama...

- Osim profesionalnim turnirima, Hrvatska će biti domaćin i velikom broju natjecanja u mlađim kategorijama iz kalendara ITF-a i Tennis Europe, počev od one od 12 godina - nadopunila nas je predsjednica HTS-a Nikolina Babić, dodavši: - Sve to omogućit će našim tenisačicama i tenisačima u svim dobnim kategorijama da igraju na međunarodnim natjecanjima u svom okruženju, uz manje troškove. Na godišnjoj razini organizirat ćemo ukupno 30-ak međunarodnih turnira, što je rekordan broj.

Kruna tih međunarodnih natjecanja koje će ove godine organizirati Hrvatska bit će jedan od turnira prvog završnog kruga Davisova kupa za 2023. godinu. Naša reprezentacija te Nizozemska, SAD i Finska od 12. do 17. rujna pokušat će izboriti plasman na završni turnir osam najboljih sastava koji će se održati u studenome u Malagi. Bit će to jedno od najvažnijih teniskih natjecanja ikad održanih u našoj zemlji, a ujedno i jedna od najvećih sportskih priredbi ove godine u Hrvatskoj.

- Dodjela Hrvatskoj domaćinstva skupini u Davisovu kupu golemo je priznanje za HTS i prepoznavanje svega što je dosad organizacijski napravljeno. Bit će to veliko natjecanje u svakom pogledu: naša teniska publika imat će priliku gledati uživo sjajan tenis, a našim tenisačima omogućili smo da igraju pred domaćom publikom i tako steknu još bolje izglede za novi vrhunski rezultat - napomenula je predsjednica čiju legitimnost osporava dio skupštinara predvođenih Petrom Mirićem.

Ona je za 4. svibnja u Zagrebu zakazala izbornu sjednicu Skupštine HTS-a, pa ćemo vidjeti hoće li to napokon donijeti mir teniskoj kući.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije