Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blessing Okagbare

Nigerijska atletičarka zbog dopinga suspendirana na deset godina!

FILE PHOTO: Athletics - Women's 100m - Round 1
ALEKSANDRA SZMIGIEL/REUTERS
18.02.2022.
u 17:18

Privremeno je suspendirana još prošle godine nakon što je bila pozitivna na ljudski hormon rasta

Nigerijska sprinterica Blessing Okagbare suspendirana je na 10 godina zbog dopinga i odbijanja suradnje s istragom, priopćila je u petak Atletska jedinica za integritet (AIU).

- Disciplinski sud zabranio je nigerijskoj sprinterki Blessing Okagbare natjecanja na ukupno 10 godina, pet godina zbog prisutnosti i upotrebe višestrukih zabranjenih supstanci i pet godina zbog njenog odbijanja da surađuje s AIU-ovom istragom u njenom slučaju - kaže se u izjavi.

Okagbare, koji je osvojila srebro u skoku u dalj na Igrama u Pekingu 2008., privremeno je suspendirana prošle godine nakon što je bila pozitivna na ljudski hormon rasta prije Olimpijskih igara u Tokiju, a kasnije je dobila tri odvojene optužbe protiv dopinga.

Nigerijka (33)  se natjecala u utrci na 100 metara u Tokiju 31. srpnja i trebala je trčati u polufinalu prije nego što je suspendirana.

Okagbare je također osvojila srebro u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu 2013. u Moskvi, dok je na istom natjecanju osigurala i broncu na 200 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije