Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Neymar u Münchenu lovi rekord – pogodak u svakoj utakmici

05.12.2017.
u 09:09

Manchester United osigurao je prvo mjesto u skupini A, a njihovo opuštanje mogao bi iskoristiti CSKA

Najzanimljivija utakmica večerašnjeg programa u četiri skupine Lige prvaka bit će ona u Münchenu u kojem će Bayern dočekati PSG. Oba kluba osigurala su prolaz, ali njemački prvak želi pobjedom na prvo mjesto. I to ne bilo kakvom pobjedom. Treba mu slavlje s tri i više pogodaka. Parižani su u francuskom prvenstvu doživjeli neočekivan poraz u Strasbourgu, prvi nakon sedam mjeseci. Možda je red da izgube i utakmicu u Ligi prvaka?

Za Neymara će ovo biti posebna utakmica. Naime, brazilski reprezentativac bio je među strijelcima u svih pet dosad odigranih kola i, ako zabije i protiv Bayerna, postat će prvi igrač u povijesti koji je postigao pogodak u svih šest susreta grupne faze LP-a. Neymar je ove sezone postigao šest pogodaka u Ligi prvaka. Inače, igrač s najviše pogodaka u jednoj sezoni Lige prvaka je Cristiano Ronaldo koji je postigao 11 pogodaka u sezoni 2015./2016. Ronaldo nikad nije zabio u svih šest utakmica grupne faze. Inače, PSG je već srušio jedan rekord u grupnoj fazi, i to po broju golova. Iako je do kraja natjecanja još jedno kolo, Parižani su na nevjerojatna 24 gola što je gotovo pet golova po susretu u prosjeku.

1/9

Manchester United osigurao je prvo mjesto u skupini A, a njihovo opuštanje mogao bi iskoristiti CSKA. Naime, Rusima treba pobjeda da bi se ugurali u sljedeći fazu natjecanja u Ligi prvaka, a pritom Basel ne smije slaviti kod posljednje Benfice koja nije osvojila ni boda. Prvi put ove sezone za United bi u startnoj postavi u Ligi prvaka trebao zaigrati Zlatan Ibrahimović, koji se čudesno oporavio nakon teške ozljede i operacije koljena. Jednom svojom nedavnom izjavom Zlatan je možda naljutio ponekog navijača Uniteda.

– Kod kuće u Švedskoj većinom sam gledao programe na kojima su prenosili utakmice talijanske lige. Serija A uvijek je nekako bila dio mojeg odrastanja. Navijao sam za Inter! Prvo zato što su mi plava i crna boja najdraže. No, pratio sam i Milan i Juventus, kao i ostale klubove. Ali Inter je ostao najdraži – istaknuo je Ibro.

Večeras ćemo se u Ligi prvaka oprostiti do Atletica koji je 2016. igrao finale protiv Reala. Bez obzira na to što još uvijek teoretski postoje šanse da Atletico prođe, teško je očekivati da će Roma na svojem stadionu izgubiti od Qarabaga. Juventusu pak treba pobjeda kod Olympiacosa da bude siguran u prolaz. Jer, nikad se ne zna. Pobijedi li Sporting na Nou Campu, evo Juventusa u Europskoj ligi.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije