Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađenje u finalu

Neymar i društvo ostali bez zlata: Meksiko slavio u finalu

Neymar (1)
AFP
11.08.2012.
u 17:59

Dok se gledatelji nisu ni snašli Penalta je zastresao mrežu u 30 sekundi

Nogometaši Meksika osvojili su zlatnu medalju na olimpijskom turniru pobijedivši u finalu, pred 90 000 gledatelja na Wembleyu, Brazil sa 2:1 (1:0). Ovo je Meksikancima prva olimpijska medalja. Još su samo jednom bili u završnici, na Igrama u Meksiko cityu, 1968. godine kada su bili četvrti. Do zlatne medalje došli su samo s jednim igračem koji igra izvan Meksika - Giovani Dos Santosom, koji je član Tottenhama. No, on nije igrao u finalu zbog ozlijede. Brazilcima je presudio Oribe Peralta, 28.godišnji napadač Santosa iz Lagune. Dok se gledatelji nisu ni snašli Penalta je zastresao mrežu u 30 sekundi. Kasnije je, u 74. minuti,  sjajnim pogotkom glave povisio na 2:0. Hulk je u 90. smanjio na 2:1, a nedugo zatim je Oscar promašio za izjednačenje. Brazilu je ovo treća srebrna medalja (1984., 1988. 2012), uz dvije brončane (1996. i 2008.).

Fifa je pokrenula istragu o incidentu s korejskom zastavom na utakmici za treće mjesto u kojoj je Južna Koreja pobijedila Japan (1:0). Naime, korejski igrači razvili su zastavu koja je sugerirala korejski suverenitet oko dva otoka,  oko čije se jurisdikcije spore s Japanom. Time su produbili diplomatsku krizu. Vlada u Tokiju nakon toga je povukla svog veleposlanika u Seulu.

Komentara 2

TR
traktorijada
18:28 11.08.2012.

ak cacic nije biv pametan do danas u svojim izjavama onda mora biti od danas, i brazilci su bili glavni favoriti a veselili su se meksikanci-samo tuljku-lopta je okrugla.

DW
dr.who
06:27 12.08.2012.

prije turnira sam mislio da će najviše do polufinala...u finalu nisu pokazali ništa...nitko od "novih zvijezda"...dok sam Mexicom bio ugodno iznenađen...mislim da dugo neće imati ekipu kao 2002 s Ronaldom,Rivaldom,Ronaldinhom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije