Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADI HRVAT

Nesuđeni hrvački olimpijac zbog dopinga dobio rigoroznu kaznu

17.06.2021.
u 14:12

Uzorak urina sportaša, koji je Služba za antidoping HZJZ-a uzela tijekom dopinške kontrole na spomenutom Prvenstvu, analiziran je u akreditiranom WADA-inu laboratoriju u Seibersdorfu (AUT)

Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donijelo je odluku u slučaju jednog od najboljih hrvatskih hrvača Dominika Etlingera, kojem je dokazano uzimanje nedozvoljenih sredstava u oba uzorka. Nesuđeni hrvački olimpijac kažnjen je s tri godine zabrane natjecanja, a kako je privremena suspenzija uvedena u studenom 2020. godine, onda se neće moći natjecati do 16. studenog 2023. godine. A to mu, ne odustane li od hrvanja, ipak ostavlja prostora da se, na kvalifikacijskom turniru 2024., izbori za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

“U izrečenu mjeru uračunava se i vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 17. studenog 2020., tako da izrečena mjera istječe 16. studenog 2023. godine. Status sportaša tijekom razdoblja nepodobnosti propisan je odredbom 10.12 Pravilnika za borbu protiv dopinga. Poništavaju se rezultati postignuti na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, održanom u Gospiću 17. listopada 2020.

Uzorak urina sportaša, koji je Služba za antidoping HZJZ-a uzela tijekom dopinške kontrole na spomenutom Prvenstvu, analiziran je u akreditiranom WADA-inu laboratoriju u Seibersdorfu (AUT)”, dio je sadržaja priopćenja Hrvatskog saveza za javno zdravstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije