Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENO NAKON DERBIJA

Neredi na Poljudu: Osječani se sukobili sa zaštitarima, Vojnović udario suigrača nogom u stražnjicu

Hajduk - Osijek
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
30.10.2016.
u 20:53

- Moji igrači mogu jedno pričati uoči utakmice, ali teren je nešto drugo. Ovako jadno nismo izgledali ni prošle sezone kada nismo imali ni "žute lipe". Razočaran sam, neću spavati noćas, neka moji igrači spavaju, a onda će kad se probude trenirati - kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Bio je to još jedan praznik nogometa na Poljudu, gotovo petnaest tisuća (služeno 12197, ali bilo ih je puno više) navijača na tribinama je ono za čime vapi Hrvatska liga. Na mini derbiju Torcida je slavila 66. rođendan, koji je obilježen desetominutnom koreografijom na sjeveru, a u zamahu je akcija prikupljanja donacija za otkup dijela donacija.

Poseban dan osjetili su i igrači Hajduka, koji su u prvom dijelu u potpunosti nadigrali Osijek, a na kraju i pobijedili s 1:0 (1:0). Erceg je imao dvije odlične prigode, jednom mu je udarac blokirao Lukić, a drugi put njegov je udarac krajnjim naporom obranio Mikulić. Napokon se ukazao Marko Futacs, mađarski internacionalac, kojeg je trener Pušnik okarakterizirao kao jedinog od dolazaka ovog ljeta iz A klase igrače. I plaća mu je u A klasi, najskuplji je Hajdukov igrač nakon kapetana Lovre Kalinića, a protiv Osijeka Futacs je u 16. minuti postigao predivan gol. 

Grk Savvas je ubacio, a Mađar vješto prebacio Mikulića, u tom jednom trenutku pokazao je nespornu kvalitetu. Za razliku od prethodnih izdanja "Futaks", kako ga zovu u Splitu, bio je rastrčan, nije djelovao tromo. Osijek je djelovao preplašeno, kao da je igrače Zorana Zekića "ugasila" atmosfera s početka utakmica, pa se nisu uspjeli pošteno ni sastali s loptom. 

Jedini opasan izlaz pred Kalinićeva vrata Osijek je imao na jedan ubačaj pred kraj prvog dijela kada je Lukić iz blizine pogodio Nižića u ruku, ali Vidulin se nije odlučio dosuditi jedanaesterac za Osijek. U nastavku je Osijek malo došao do daha, ali nije uspio biti konkretan. Hajduk je igrao dovoljno da sačuva pobjedu...

- Poslije ovakve partije moje nemam nikakvih emocija, utakmica je bila na niskoj razini. Da nije bilo ove predivne atmosfere bila bi to utakmica drugog ili trećeg ranga. Moji igrači mogu jedno pričati uoči utakmice, ali teren je nešto drugo. Ovako jadno nismo izgledali ni prošle sezone kada nismo imali ni "žute lipe". Nismo mogli dodati točno na tri metra. Razočaran sam, neću spavati noćas, neka moji igrači spavaju, a onda će kad se probude trenirati - kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Osječani su bili silno razočarani prikazanim, valjda je zbog toga i došlo do gužve ispred svlačionica. Sve je započelo u tunelu kada se Aljoša Vojnović verbalno obračunavao s gledateljima, pa je ušao u raspravu i naguravanje sa zaštitarima, a ima i onih, koji su vidjeli kako je napucao nogom u stražnjicu jednog od suigrača.

S druge strane, u Hajdukovom taboru, kojeg sada čeka derbi s Rijekom, vladalo je zadovoljstvo zbog pobjede.

- Nismo igrali atraktivno, ali najvažnija je pobjeda. Sada nas čeka Rijeka, koja trenutno igra najbolji nogomet u ligi - rekao je trener bijelih Marijan Pušnik.

Komentara 15

DU
Deleted user
22:34 30.10.2016.

Maršiću super navijaš za Hajduk. I realan si u vezi istog he,he!!!!!! Nego ako si gledao tekmu ......dali si vidio penalčinu koja nije dosuđena za Osijek? Ma nećemo valjda oko tog detaljčića dizati prašinu i blatiti suce. Sretno u grčevitojoj borbi za 3 mjesto hnl-a.

ZO
zoom
09:46 31.10.2016.

da ovakav čisti penal nije sviran u korist hajduka, sudac ne bi živ izašao s poljudske wc školjke

MP
mparac3
01:38 31.10.2016.

Cisti penal za Osijek dosuđen nije, pitanje je sto to potrebno je Xajduku, i tako ce na kraju prvenstva biti 4., u najboljem slučaju..,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije