Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI VATRENI

Nekad je driblao Messija, a sada će u 4. ligi igrati za gablec i piće

Anas Sharbini
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
16.10.2018.
u 09:51

– Evo, baš sam neki dan razgovarao s njim i objasnio mu da ne može doći igrati samo utakmice i da mora dolaziti na treninge – kaže Miculinić.

Svi su se pitali kako to da bivši hrvatski reprezentativac odjednom ide igrati za četvrtoligaša. No istina je da Anas Sharbini nije ozbiljno igrao nogomet dvije godine, od onog trenutka kada mu je Matjaž Kek, tadašnji trener Rijeke, rekao da više ne mora dolaziti. Anas je odradio ugovor s Rijekom, a da nigdje nije trenirao. I došao je doista u Grobničan, trenutačno vodeću momčad Četvrte nogometne lige Središte Rijeka.

Fešta za Dinama

– Odigrao je samo jedno poluvrijeme u jednoj prijateljskoj utakmici, još na početku priprema, i to je bilo to. On je i dalje naš član. Evo, baš sam neki dan razgovarao s njim i objasnio mu da ne može doći igrati samo utakmice i da mora dolaziti na treninge. Ne bi bilo pošteno prema suigračima da je drukčije. Obećao je da će početi dolaziti i sigurno je da će nam biti veliko pojačanje u borbi za prvo mjesto – rekao je Doris Miculinić, dopredsjednik kluba.

Otišao sam u Mavrince, mjesto pokraj Rijeke, i odmah sam se iznenadio ugledavši prilično dobar stadion za Četvrtu ligu. Na ogromnu tribinu stane 2500 gledatelja, travnjak je odličan...

– Stadion smo napravili 2001. Od kolovoza 2017. stadion se zove “Adelija Haramija Beba”, po našoj počasnoj predsjednici koja je preminula 2015. u 88. godini. Dobro sam je poznavao i uvijek smo dobro surađivali. Oko nje se sve vrtjelo. Radila je u matičnom uredu pa su nogometaši imali vezu kako brzo ugovoriti vjenčanje. Bio sam 25 godina igrač Grobničana, a ostao sam u klubu i nakon što sam prestao aktivno igrati. Uz to što obnašam dužnost dopredsjednika i službeni sam spiker na domaćim utakmicama, upravljam i sportskom dvoranom koja je tu u blizini – istaknuo je.

Foto: Press Association/PIXSELL

Inače, Adelija Haramija Beba bila je prva žena predsjednica nogometnog kluba u Jugoslaviji, a u to vrijeme vjerojatno i u Europi. Na čelu Grobničana bila je od 1958. do kraja sedamdesetih. Zbog rezultata koje je postigla i vrijednosti koje je trajno ugradila u klub, proglašena je doživotnom počasnom predsjednicom. Prije, za vrijeme i nakon svoga predsjedničkog mandata, bila je jedna od najčešćih posjetitelja utakmica u Mavrincima, gotovo da nije propustila ni jednu svih tih godina, sve dok je poodmakla dob nije odvojila od stadiona. U 85. godini dočekala je dvostruko slavlje – 80. rođendan Grobničana i naslov prvaka 3. HNL – zapad. Grobničani su naslov prvaka 3. HNL – zapad posvetili upravo njoj kao nagradu za životno djelo, što je prihvatila s oduševljenjem i jako emocionalno.

– Klub je osnovan 1932. godine kao Radnički sportski klub, a prve sportske prostorije imao je u kući Ivana Sriće Tomašinova u Žeželovu Selu. Najveći uspjeh bio je plasman u Drugu ligu, ali nikad u njoj nismo igrali jer nismo imali novca – istaknuo je Miculinić.

Primijetili smo da na utakmice uglavnom dolaze ljudi starije dobi. Mladih, osim igrača i sakupljača lopte, nema.

– Najveća fešta bila je kada je ovdje gostovao Dinamo u sezoni 2006./2007. Bila je to utakmica šesnaestine finala Hrvatskog kupa, a mi smo izgubili 0:2. Na stadionu je bilo 3000 gledatelja. To je rekord koji vjerojatno nikad neće biti srušen. Sjećam se da su za Dinamo igrali Eduardo i Ćorluka, a da je Modrić bio na klupi – rekao nam je jedan od starijih navijača.

Običaj je da se veterani okupe prije utakmice u restoranu “Igralište” pokraj stadiona.

– Uglavnom se popije koja čašica bevande ili gemišta – rekao nam je sugovornik kojeg zovu Pape.

Iako se očekivala uvjerljiva pobjeda Grobničana nad Rovinjem, završilo je 0:4.

– Ča niste ništa jili sinoć! Ča je bila kakva fešta za koju ne znamo! – čuli su se povici s tribina.

Svadba ispred utakmice

Svima je laknulo kada su čuli da je izgubio i Borac iz Bakra pa je Grobničan zadržao vodeće mjesto u 4. ligi.

– Od poznatijih igrača za Grobničan su igrali Renato Pilipović i Ahmad Sharbini, trener nam je jedno vrijeme bio Damir Milinović. Ahmad trenutačno vodi jedan kafić tu u susjednom mjestu. Očekujem da će početi dolaziti na utakmice kad mu brat počne igrati – istaknuo je naš sugovornik.

Svi igrači Grobničana trenutačno su amateri. Rade ili studiraju i nekad je problem okupiti momčad. Primjerice, moj je sin fotograf na svadbama, pa ne može igrati kad je utakmica subotom. Cijeli rujan nije igrao ni jednu utakmicu.

– Igraju za večeru i piće nakon utakmice – istaknuo je Miculinić.

Teo Krajcar, trostruki strijelac za Rovinj, malo je zadirkivao domaće navijače:

– A jesmo vam vratili za onaj poraz od 0:14.

Starci na tribini samo su se kiselo nasmijali i otišli na još jednu putnu...

>> Pogledajte i potez kojim Modrić izluđuje protivničke igrače

Ključne riječi

Komentara 10

TE
Tetrahead
14:22 16.10.2018.

A inače lijepa priča o mjestu i dobrovoljnim zalaganjem zajednice.Nisu pare tolko važne kad si u dobrom društvu

AD
Abeceda.Demokracije
11:28 16.10.2018.

Ima puno teži oblik"SAMIROVOG" sindoma i obojica bi bila za 2 klase bolji igrači da su imali disciplinu jednog Ronalda npr. po pitanju treninga,radne etike i zdravog života!

DU
Deleted user
10:38 16.10.2018.

Anas je tipičan primjer kako loša glava pogubno djeluje na tijelo s prirodnim talentom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije