Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedili Jordan

Vida: Vratili smo se na pobjedničke staze i tako trebamo nastaviti

Domagoj Vida
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/8
16.10.2018.
u 07:19

Bez obzira na to što nismo igrali u najjačem sastavu trebala je to biti uvjerljiva pobjeda ili barem pobjeda bez primljenog pogotka

Nogometaši Hrvatske pobijedili su u prijateljskoj utakmici Jordan (2:1), na kraju dobili pljesak gledatelja, ali nije to bilo to. Bez obzira na to što nismo igrali u najjačem sastavu trebala je to biti uvjerljiva pobjeda ili barem pobjeda bez primljenog pogotka.

Previše smo radili prekršaje u zoni udarca i jednu takvu situaciju gosti su iskoristili i postigli pogodak iz slobodnog udarca. Taj pogodak Faisala prekinuo je jednu sjajnu tradiciju koju je imala hrvatska nogometna reprezentacija.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Naime, primili smo pogodak od reprezentacije koja je rangirana iznad stotog mjesta na FIFA-noj ljestvici i to nakon više od 19 godina. Malo nas je iznenadila i posjeta na Rujevici. Očekivao se pun stadion iz više razloga.

Hrvatska je druga reprezentacija Svijeta i prvi put je igrala pred domaćim gledateljima nakon povratka iz Rusije. Jedan od razloga zašto Rujevica nije bila skroz popunjena je sigurno neatraktivan suparnik, pa malo kiša, a i večeri su postale sve hladnije i hladnije pa nije lako sjediti dva sata na niskim temperaturama.

Neki se nisu dali iznenaditi pa su utakmicu gledali u skijaškim jaknama. Zlu ne trebalo.
Zlatko Dalić isprobao je protiv Jordana pet napadača, no nijedna nije zabio pa su stvar spasili stoperi Vida i Mitrović.

Važno da smo pobijedili

- Napadači nisu zabili jer su previše komplicirali. Kao da su htjeli dati nekakav poseban pogodak, kao da su se htjeli s loptom ušetati u mrežu. Umjesto da kroz igru i akciju postignemo pogodak, mi smo zabili iz dva prekida. Ali, bitno da smo pobijedili – istaknuo je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.

Utakmicu će sigurno dobro pamtiti Domagoj Vida. Prvi put u povijesti ponio je kapetansku traku, a pritom je još postigao pogodak. I sreća što je odigrao cijelu utakmicu jer su Jordanci opasno krenuli u napad zadnjih deset minuta. No, Vida je svojom mirnoćom zatvarao sve prilaze.

Domagoj Vida
1/18

- Zbog ozlijede Milića morao sam u igru uvesti Pivarića koji nije bio u planu. Htio sam dati nekoliko minuta vrataru Slugi, ali prinudno sam morao napraviti još jednu izmjenu. Naime, Bartolecu je prijetio drugi žuti karton i nisam htio ništa riskirati – istaknuo je Dalić.

Kako ste zadovoljni igrom dva nova para braniča, Milićem i Bartolecom?

- Zadovoljan sam. Obojica su odigrali solidno. Bartolec je imao velikih problema s Bakheetom kojeg osobno poznajem iz lige Ujedinjenih arapskih emirata. Riječ je o izuzetno brzom igraču i bilo ga je doista teško čuvati – istaknuo je hrvatski izbornik.

I dok se Hrvatska nadmetala s Jordanom u našoj skupini Lige nacija Španjolska je na svom travnjaku izgubila od Engleza (2:3).

- Mene rezultat nije iznenadio. Vidjeli ste na Rujevici da su Englezi u dobroj formi. Ono što mi nismo napravili u Španjolskoj, Englezi su napravili. Prve tri prilike pretvorili su u pogotke i na odmor otišli s velikih 3:0. Mi naše prilike u Elcheu nismo iskoristili i rezultatski smo na kraju teško stradali – priča Dalić.

Ovom pobjedom Engleske sada su se i nama otvorile neke mogućnosti.

- S dvije pobjede protiv Španjolske doma i Engleske u gostima mi bi na kraju bili prvi u skupini sa sedam bodova, dok bi Španjolska ostala na šest, a Engleska na četiri. Nadam se pravoj atmosferi na Maksimiru protiv Španjolske, treba nam 30 000 ljudi. Mislim da je to moguće jer vjerujem kako ćemo na proljeće igrati puno, puno bolje nego sada na početku sezone kada su nam igrači još uvijek umorni od nastupa na Svjetskom prvenstvu – zaključio je Dalić.

Zadovoljni Jordanci

Zadovoljan je bio i kapetan Domagoj Vida.

- Hvala izborniku na povjerenju oko kapetanske vrpce. Vratili smo se na pobjedničke staze, nadam se da ćemo ovako nastaviti sljedeći mjesec.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

Jordanci su bili zadovoljni minimalnim porazom što je potvrdio i Vital Borkelmans, njihov izbornik.

- Mislim da nismo razočarali gledatelje. Pokušali smo se nadmetati s Hrvatskom i nije to bilo loše. Drago mi je da smo uspjeli postići pogodak svjetskim doprvacima i to će imati velik odjek u Jordanu. Jer, ne zabija se svaki dan tako kvalitetnom suparniku – rekao je Belgijac na klupi Jordana.

Komentara 1

VK
vječni krojf
11:03 16.10.2018.

Pobjedničke staze?Protiv kakvog protivnika, i kakvom igrom?Sramota me je samo spomenuti tu utakmicu a i mnogi drugi se srame.Na kraju utakmice mi na TV nestao ton, pa izgleda da je to božji dar da barem nisam čuo Dalićevu izjavu.Inače nikakav mnogonet,publika kazališna a niti nisu napunili taj kokošinjac.Repka mora igrati na pravom stadionu i u pravom gradu, to je već mnogo puta dokazano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije