Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK NAJBOLJI SUCI

NBA organizacija i suci pred dogovorom

Sudac
Reuters
21.10.2009.
u 09:02

Novu NBA sezonu otvorit će košarkaši Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa sljedećeg utorka u Clevelandu, najvjerojatnije uz suđenje najboljih NBA sudaca.

Informacija je to koju je za AP potvrdio neimenovani izvor unutar sudačke organizacije. Time bi sudački štrajk napokon bio prekinut.

NBA organizacija ponudila je sudačkim predstavnicima novi prijedlog kolektivnog ugovora, koji bi sudačka organizacija trebala prihvatiti u petak. Prijelomna točka u krizi odnosa dogodila se, navodi se, na sastanku dviju strana u utorak. Sudjelovali su na njemu povjerenik natjecanja David Stern te sudački pregovarač Lamell McMorris.

Raspletom će najzadovoljniji biti igrači, koje su drugorazredni suci, unovačeni iz nižih američkih liga, živcirali odlukama u većem dijelu predsezone.

- Mislim da je to sjajno. Dočekat ćemo ih raširenih ruku - izjavio je Billy Hunter, direktor Udruženja igrača pri NBA ligi.

Suci su štrajkali cijelo vrijeme po isteku dosad važećega kolektivnog ugovora 1. rujna. Nisu se slagali s prijedlogom novog, koji im je NBA ponudio pod nepovoljnijim uvjetima zbog posljedica svjetske krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije