Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedeviti derbi

Nazor: Uljarević nas je počastio dobrom utakmicom

Cibona - Cedevita
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/5
15.04.2018.
u 22:44

- Uljarević nas je počastio jednom dobrom utakmicom, kao i sa nekoliko dobrih treninga, i on mora shvatiti da ovo nije sport poteza nego kontinuiteta.

Kako se i očekivalo, desetkovani cibosi nisu uspjeli nauditi kompletnim cedevitašima. No, čak i bez petorice igrača - Tomasa, Geramipoora, Bilinovca, Bošnjaka i Ćorića - borbeni košarkaši Cibone izborili su se za nošljiv poraz (71:79) pri čemu se ne možemo oteti dojmu da su gosti ipak igrali koliko im je trebalo za njihovu 20. pobjedu u domaćoj HT Premijer ligi.

- U stanju u kojem jesmo, a prorijedile su nas ozljede i bolesti, mi možemo biti zadovoljni prikazanim. Šteta je samo što smo otvorili utakmicu sa 0:11 jer nakon takvog otvaranja nije lako vratiti se. Da smo malo bolje krenuli, da nije bilo straha i glupih pogrešaka, možda bi ušli u neizvjesniju završnicu - kazao je Cibonin kapetan Marin Rozić (14 koševa, 8 skokova).

Kapetan je odigrao kapetanski, a kod domaćina prednjačili su još i centar Luka Žorić (20 koševa, 10 skokova) te 19-godišnji branič Karlo Uljarević (22 koševa) sa svojom najboljom partijom još od debija za seniorsku reprezentaciju.

- Uljarević nas je počastio jednom dobrom utakmicom, kao i sa nekoliko dobrih treninga, i on mora shvatiti da ovo nije sport poteza nego kontinuiteta. On više nije mlad igrač jer Dario Šarić je u njegovim godinama bio Cibonin vođa i MVP ABA lige i Karlo prije svega mora dobiti bitku sa samim sobom da što manje oscilira u usredotočenosti i motiviranosti na trening i utakmice - kazao je Ante Nazor koji se, uslijed tolikih kadrovskih problema, pribojavao debakla:

- Bez obzira na poraz pokazali smo karakter i nadam se da ćemo do kraja osnovnog dijela prvenstva dizati našu formu kako bismo u doigravanju bili što bolji.

Nazorov kolega Jure Zdovc, koji je najjače oslonce imao u centru Stipanoviću (20 koševa) i braniču Cherryju (14 koševa, 6 asistencija), pribojavao se pak opuštanja svojih igrača:

- Kada smo imali tri utakmice tjedno plakali smo, a sada kada smo ih imali premalo, opet smo se žalili. Bez obzira na izostanak niza igača, Cibona nam nije dala da se opustimo. S obzirom da je utakmica bila na nacionalnoj televiziji, znao sam da će oni biti dodatno motivirani.

Zdovca još uvijek proganja prilika koju su on i njegova momčad propustili u polufinalu ABA lige protiv kasnijeg prvaka Budućnosti koju su imali na konopcima.

- To će me proganjati, tim više što je bilo u prvoj polufinalnoj utakmici bilo nekoiko spornih odluka. U četvrtoj finalnoj utakmici suci su pregledavali video snimku 20 puta, a protiv nas nisu niti jednom. Čini se da je Zvezda platila cijenu igranja Eurolige.

Poredak HT Premijer lige: 1. Cedevita 20-1, 2. Zadar 20-1, 3. Cibona 15-6, 4. Šibenik 15-6, 5. Škrljevo 13-9, 6. Split 13-8, 7. Zabok 11-11, 8. Osijek 7-14, 9. Hermes Analitica 6-15, 10. Alkar 6-15, 11. Jazine Arbanasi 5-17, 12. Zagreb 4-17, 13. Ribola Kaštela 3-18.

Komentara 1

CH
che99
08:45 16.04.2018.

a ti nas varalice počasti sa otkazom... na šta to liči ekipa? nitko te ne sluša na time outu!! odlazi iz svetog kluba zajedno sa ovima koji su te doveli!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije