Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠIO OBEĆANJE

Nazivaju ga najgorim u povijesti, a svejedno ide na SP

Engleska 10:0 pobjedom završila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/3
11.11.2022.
u 08:22

Southgate je na početku svog mandata 2017. izjavio kako igrače neće birati na temelju reputacije, već ovisno o formi. Pozivanjem kapetana Crvenih vragova pokazao je kako se ne drži svojih principa.

Harry Maguire jedan je od 26 putnika engleske reprezentacije u Katar. Stoper i kapetan Manchester Uniteda svojim je nastupima proteklih sezona pokazao da je daleko od igrača vrijednog 87 milijuna eura, za koliko ga je klub doveo iz Leicestera.

A daleko bi ostao i od popisa za Mundijal da Gareth Southgate nije pogazio obećanje koje je dao navijačima još prije pet godina. Naime, izbornik Engleza obećao je kako igrače nikad neće birati na temelju reputacije, nego će isključivo igrati forma.

Maguire je od početka sezone na Old Traffordu odigrao tek oko 500 minuta, nakon što ga je Erik ten Hag preselio na klupu. Kod Nizozemca startaju Raphael Varane te Lisandro Martinez. Kikseva je sve manje.

ENG, Manchester United vs Newcastle United 11.09.2021, Old Trafford, Manchester, ENG, Manchester United vs Newcastle United, 4. Runde, im Bild maguire (harry) // during the Premier League 4th round match between Manchester United and Newcastle United at the Old Trafford in Manchester, England on 2021/09/11. EXPA Pictures © 2021, PhotoCredit: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugerer"nr"n*****ATTENTION - for AUT, SLO, CRO, SRB, BIH, MAZ, POL only***** EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere
Foto: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere

Pregršt ih je, pak, bilo kada je kapetan iz tjedna u tjedan bio u početnim sastavima. United je tako prvu utakmicu s engleskim stoperom u startnih 11 u ligi dobio tek 30. listopada, minimalnom pobjedom nad West Hamom.

Na početku sezone, u kolovoz su krenuli porazima od Brightona (2:1) te teškog debakla protiv Brentforda (4:0). Maguire na Twitteru nije baš popularna figura, jer ga navijači često nazivaju najgorim kapetanom u povijesti Manchester Uniteda.

Od igrača koji je vrijedio 70 milijuna, Transfermarkt ga danas cijeni na 30 milijuna eura. Bilo kako bilo, svejedno putuje na Svjetsko prvenstvo, a ostaje za vidjeti hoće li tamo igrati

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije