Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OFENZIVNIH 11

Navijači u najbolju momčad Argentine svih vremena stavili i Mascherana

Argentina's Lionel Messi celebrates scoring a goal during the 2014 World Cup Group F soccer match against Bosnia and Herzegovina at the Maracana stadium in Rio de Janeiro June 15, 2014. REUTERS/Michael Dalder (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
Reuters/PIXSELL
29.04.2015.
u 16:12

Na golu bi bio legendardni Ubaldo Fillol, u napadu Kempes, slijeva Maradona...

Navijači Argentine nisu imali lak zadatak, morali su izabrati najboljih 11 reprezentativaca u povijesti te nogometne velesile. Izbor nekih od njih je logičan, a ono što upada u oko jest koliko je ta postava ofenzivna. Formacija je 4-3-3 i očito su se navijači vodili onom njima najpopularnijom "neka primimo i pet golova ako zabijemo šest". A svakako bi se nazabijala ova njihova Argentina.

Krenimo redom, na golu bi bio legendardni Ubaldo Fillol, koji je nastupao na svjetskim prvenstvima 1974., 1978. i 1982. Osvojio je naslov prvaka svijeta 1978. i bio je proglašen za najboljeg vratara kompletne završnice.

Lijevo bi bio Juan Pablo Sorin, kojem je u karijeri promaknulo osvojiti neki značajniji trofej, osim onih s River Plateom i Cruzeirom. Također, osvojio je SP 1995. kao član U-20 momčadi Argentine. No na lijevom boku usitinu je bio besprijekoran i zaslužuje svoje mjesto u ovoj momčadi. Jedan od centralnih braniča bio bi Daniel Passarella, član momčadi koja je osvojila SP 1978. i 1986. godine. Kraj njega je Oscar Ruggeri, također osvajač SP 1986. godine i jedan od omiljenijih nogometaša u Argentini. S desne strane je jedan, jedini i neponovljivi - Javier Zanetti.

Na red dolazi sredina, a u njenom srcu bio bi Javier Mascherano, najbolji zadnji vezni u povijesti argentinskog nogometa, barem prema navijačima. Njemu s lijeve strane je Diego Armando Maradona, ponajbolji nogometaš svih vremena i na njega ne treba trošiti previše riječi. S desne je pak strane Juan Roman Riquelme, ikona u Argentini. Nikad nije postigao što mu se predviđalo, ali svojim stavom prema nogometnoj igri je bio obožavan kod kuće. Najveći internacionalni uspjeh mu je U-20 SP 1997. godine i Olimpijske igre 2008., a klupski čak pet prvenstava s Boca Juniorsima.

U napadu je bila najveća gužva, a to se riješilo postavljanjem Maradone u sredinu. S lijeve strane napada je legendarni Mario Kempes, osvajač SP 1978. godine, sjajni strijelac koji je u Valenciji zabio 116 prvenstvenih golova u 184 nastupa. Ujedno, prilikom osvajanja prvenstva 1978. bio je najbolji strijelac sa šest pogodaka, od čega je dva zabio u finalu Nizozemskoj (3:1).

S desne strane je obožavani Gabriel Batistuta, možda najveći strijelac u povijesti Argentine. Statistički i jest, zabio je za reprezentaciju najviše u povijesti, 56 pogodaka u 78 nastupa. Iza njega je Lionel Messi, centralni napadač i ponajbolji nogometaš svijeta. Njegove uspjehe teško je nabrojati, a jedino što mu nedostaje jest titula prvaka svijeta, ono što navijači u Argentini najviše vrednuju i očekuju od Messija. Najbliže je bio u Brazilu, ali nakon produžetaka je Njemačka pobijedila 1:0. Posljednji pokušaj bit će mu u Rusiji 2018. godine.

>> 11 najboljih - Večernji list izabrao najbolju momčad svih vremena

Komentara 1

ZW
zweistein
08:31 30.04.2015.

ovo su najbolji zadnjih 40 godina. argentina je puno više značila nogometno od 1930 - 1970, nego od 1970 do danas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije